
15'
προετοιμασία
10' βράσιμο
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 25'
Υλικά
Μερίδες: 1 λίτροΔιαδικασία
- Για τα ξινόμηλα με κανέλα, καθαρίζουμε τα ξινόμηλα, τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους περίπου 2 - 3 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ με το χυμό 1 λεμονιού και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει, για να μη μαυρίσουν.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλα και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο κοχλασμός.
- Εν τω μεταξύ, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Βράζουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 μέρα (για να βγάλουν τα υγρά τους).
- Την επομένη ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, από τη στιγμή που ξεκινήσει ο κοχλασμός, ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.