15' προετοιμασία
10' βράσιμο
24 ώρες αναμονή
Σύνολο: 24 ώρες και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για τα ξινόμηλα με κανέλα, καθαρίζουμε τα ξινόμηλα, τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους περίπου 2 - 3 εκ. και τα βάζουμε σε μπολ με το χυμό 1 λεμονιού και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει, για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, την κανέλα και το νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο κοχλασμός.
  3. Εν τω μεταξύ, ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι. Βράζουμε για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 μέρα (για να βγάλουν τα υγρά τους).
  4. Την επομένη ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, από τη στιγμή που ξεκινήσει ο κοχλασμός, ή μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών