Τα βράζουμε αλ ντέντε, για να πάρουμε όλη τη νοστιμιά τους, και τα απογειώνουμε με πικάντικα κοντιμέντα.

45' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 52 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 6 μερίδες

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τους ζοχούς, τους στραγγίζουμε και τους καθαρίζουμε από ρίζες και τα μαραμένα, κίτρινα ή σάπια φύλλα. Τους κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τους βράζουμε για 5-7 λεπτά σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει (μετράμε τον χρόνο από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανοί.
  2. Αν είναι σκληροί, ίσως χρειαστούν μερικά λεπτά βράσιμο ακόμα. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το τουρσί και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη το λάδι με το σκόρδο, το ξίδι, την πάπρικα, το μπούκοβο και λίγο αλάτι, μέχρι να γίνουν λεία σάλτσα. Περιχύνουμε τα χόρτα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών