20' προετοιμασία
40' Ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό, το λάδι και το κρασί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με τη σειρά τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και, αντί να το αλευρώσουμε, το πασπαλίζουμε όλο με σουσάμι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά η φανουρόπιτα τρυπώντας τη στο κέντρο με ένα λεπτό μαχαίρι – αν βγει υγρό και λερωμένο, θα ψήσουμε λίγο ακόμα.
  3. Μόλις είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 36.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών