Λίγη κανέλα στη σάλτσα του κιμά και αυτή η πινελιά με το σκορδάτο γιαούρτι και την πάπρικα απογειώνουν την κλασική μακαρονάδα.

5' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς, να ροδίσει ομοιόμορφα, να «πιει» τα περισσότερα υγρά του και να μαραθεί και το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλατοπίπερο και την κανέλα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό ή όσο χρειάζεται για να καλυφθεί σχεδόν ο κιμάς.
  3. Σκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μείνει με τη σάλτσα του.
  4. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.
  5. Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι.
  7. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά σε πιάτα και από πάνω βάζουμε 1 - 2 κουταλιές από το γιαουρτόσκορδο.
  8. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε.
  9. Στο ποτήρι: Ωραίο φαγάκι που θα το συνοδεύσουμε με ένα μαλακό Syrah ή με ένα ροζέ από Ξινόμαυρο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών