
10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για περίπου 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς, να ροδίσει ομοιόμορφα, να «πιει» τα περισσότερα υγρά του και να μαραθεί και το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, αλατοπίπερο και την κανέλα, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό ή όσο χρειάζεται για να καλυφθεί σχεδόν ο κιμάς.
- Σκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για όση ώρα λένε οι οδηγίες στη συσκευασία.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο και λίγο αλάτι.
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα του κιμά σε πιάτα και από πάνω βάζουμε 1 - 2 κουταλιές από το γιαουρτόσκορδο.
- Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε.
Συνοδεύσουμε με ένα μαλακό Syrah ή με ένα ροζέ από Ξινόμαυρο.