ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρικά με κολοκυθάκια, πέστο και γιαούρτιΖυμαρικά με κολοκυθάκια, πέστο και γιαούρτι
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα ζυμαρικά

Διαδικασία

  1. Για τα ζυμαρικά ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία τα αμύγδαλα, μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή: δεν πρέπει να μαυρίσουν.
  2. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα χοντροκόβουμε.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν κάπως.
  4. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα σοταρισμένα υλικά, το ανθότυρο, τα αμύγδαλα, το λεμονοχυμό, το ξύσμα και το μυρωδικό.
  6. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με : Μια ντοματοσαλάτα με λάδι και χοντρό αλάτι.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών