15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα ζυμαρικά
Διαδικασία
- Για τα ζυμαρικά ξεκινάμε και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία τα αμύγδαλα, μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή: δεν πρέπει να μαυρίσουν.
- Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα χοντροκόβουμε.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν κάπως.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα σοταρισμένα υλικά, το ανθότυρο, τα αμύγδαλα, το λεμονοχυμό, το ξύσμα και το μυρωδικό.
- Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με : Μια ντοματοσαλάτα με λάδι και χοντρό αλάτι.