Εύκολο, νόστιμο και ιδιαιτέρως αρωματικό το πιάτο που μας προτείνει ο σεφ Ανδρέας Λαγός.

15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία τα αμύγδαλα, μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή: δεν πρέπει να μαυρίσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα χοντροκόβουμε. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν κάπως.
  2. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα σοταρισμένα υλικά, το ανθότυρο, τα αμύγδαλα, το λεμονοχυμό, το ξύσμα και το μυρωδικό. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
  3. Συνοδεύουμε με: Μια ντοματοσαλάτα με λάδι και χοντρό αλάτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών