ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και μυζήθρα
10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε, φροντίζοντας, όμως, να κρατήσουμε 1/2 - 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό.
  2. Τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα (εκτός φωτιάς).
  3. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι το μαϊντανό και τη ρίγανη με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε τις ελιές και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
  5. Προσθέτουμε και τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί κι αυτή και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μια παχύρρευστη σάλτσα.
  6. Την ανακατεύουμε με τα ζεστά μακαρόνια και σερβίρουμε αμέσως.
  7. Τρίβουμε άφθονο μαύρο ή πράσινο πιπέρι πάνω από κάθε μερίδα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι (ή τα 2 λογιών σουσάμια).

Στο ποτηρι μας μια δροσερή Μαντινεία με υψηλή οξύτητα.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών