ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖυμαρόπιτα ή κασόπιτα από την ΉπειροΖυμαρόπιτα ή κασόπιτα από την Ήπειρο
30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ζυμαρόπιτα με άγρια μανιτάρια, σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι, 2 από τα αυγά και το γάλα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε έναν σχετικά ρευστό χυλό. Προσθέτουμε 50 ml από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί με το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για να κάψει καλά. Μόλις αρχίσει να αχνίζει, το βγάζουμε προσεκτικά από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200°C.
  4. Αδειάζουμε τον χυλό στο καυτό ταψί, θα τσιτσιρίσει καθώς θα έρθει σε επαφή με το καυτό μείγμα λαδιού-βουτύρου και με αυτόν τον τρόπο θα ψηθεί και θα ροδίσει ωραία η κάτω πλευρά της ζυμαρόπιτας.
  5. Σκορπίζουμε τα μανιτάρια στον χυλό, μαζί με τα κομματάκια από το υπόλοιπο βούτυρο. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το τελευταίο αυγό και περιχύνουμε τον χυλό εδώ κι εκεί.
  6. Ψήνουμε τη ζυμαρόπιτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών