ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχεται το Peloponnese Wine Festival, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Περισσότερα από 400 κρασιά της Πελοποννήσου θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

15.02.2022
Έρχεται το Peloponnese Wine Festival, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Το Peloponnese Wine Festival διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, για να μας γνωρίσει τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα. Φέτος επανέρχεται μετά από δύο χρόνια παροπλισμού λόγω πανδημίας, κι έτσι τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου όλος ο καλός πελοποννησιακός κόσμος θα μας περιμένει στο ξενοδοχείο Royal Olympic, για να μας ξεναγήσουν με ένα ποτήρι στα αμπελοχώραφά τους.

Τα 43 μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου μας δίνουν και φέτος ραντεβού για να παρουσιάσουν στο οινόφιλο κοινό και στους επαγγελματίες τις καινούργιες δημιουργίες τους και τους νέους τρύγους. «Η εκδήλωση, που συγκεντρώνει κορυφαίους παραγωγούς από τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να συζητήσει μαζί τους και να δοκιμάσει κρασιά τους, τόσο από τη νέα εσοδεία όσο και από παλαιότερες χρονιές. Περισσότερα από 400 κρασιά από τα αμέτρητα γηγενή σταφύλια της Πελοποννήσου, καταξιωμένες εκφράσεις διεθνών ποικιλιών, πειραματικές οινοποιήσεις και νέες ετικέτες έρχονται και φέτος στα ποτήρια του Peloponnese Wine Festival, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της αυθεντικότητας, του πλουραλισμού, αλλά και της μοναδικότητας του πελοποννησιακού terroir», μας λένε οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κρατάει σημειώσεις και να βαθμολογεί τα κρασιά που δοκιμάζει, σε μια απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή, το my.wine.gr, που θα περιλαμβάνει όλα τα κρασιά της έκθεσης. Έτσι θα μπορεί κανείς ανά πάσα στιγμή να βρει εκείνα που ξεχώρισε και να φτιάξει τη δική του λίστα με αγαπημένα. 

Info: Royal Olympic Hotel, Αθανασίου Διάκου 28, Αθήνα, Τ/210-92.88.400

Κόστος εισόδου 10€ – στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας. Τα διαθέσιμα εισιτήρια είναι περιορισμένα και η προαγορά θα γίνεται μέσω viva.gr στο https://www.viva.gr/tickets/festival/peloponnese-wine-festival-athens-2022/

Το Peloponnese Wine Festival θα ανοίξει τις πόρτες του σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη, για επαγγελματίες, μεταξύ 12:00 – 16:00 και η δεύτερη, για το οινόφιλο κοινό, μεταξύ 17:00 – 21:00. 

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τη διοργάνωση εκδηλώσεων τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και ταυτόχρονα διαθέτουν Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης σε ισχύ, καθώς και τα έγγραφα ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο). 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τους παραγωγούς που συμμετέχουν μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.peloponnesewinefestival.com

ή τη σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/peloponnesewinefestival/

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών