ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει τα αδέσποτα του Μετσόβου

Δύο ακόμα κρασιά του Κατώγι Αβέρωφ εντάσσονται στο πρόγραμμα υποστήριξης των αδέσποτων ζώων στο Μέτσοβο «The Black Squirrel Project».

13.12.2021
To Κατώγι Αβέρωφ στηρίζει τα αδέσποτα του Μετσόβου

Το 2021, το Κατώγι Αβέρωφ εγκαινίασε τo πρόγραμμα «The Black Squirrel Project», ένα πρόγραμμα υποστήριξης για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Μέτσοβο. Η έλλειψη φαγητού και οι καιρικές συνθήκες αποτελούν μεγάλες προκλήσεις, ενώ συχνά τα ζώα πέφτουν θύματα παράνομων αυτοσχέδιων παγίδων για άγρια ζώα με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους. Με ιδιαίτερη ευαισθησία, τα τελευταία δύο χρόνια, το Κατώγι Αβέρωφ καλύπτει τα έξοδα διατροφής και περίθαλψης για όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα, και μεριμνά για τη διαμονή τους. Πίσω από κάθε χαρούμενο ζώο της περιοχής, κρύβονται οι συλλογικές προσπάθειες πολλών φορέων και ιδιωτών. Μέσα από τις στειρώσεις ζώων από τον Δήμο Μετσόβου, τη σημαντική προσφορά των Εθελοντών Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Μετσόβου, και την υποστήριξη από το Κατώγι Αβέρωφ, η προστασία των αδέσποτων γίνεται πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν, το Κατώγι Αβέρωφ, μετά το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κοινού για το «The Black Squirrel Project», επεκτείνει τις δράσεις του αναπτύσσοντας μία νέα σειρά κρασιών. Ο μαύρος σκίουρος, που επισκέπτεται την αυλή του ξενοδοχείου και ονοματοδοτεί ένα από τα κρασιά του οινοποιείου, το ερυθρό χαρμάνι Ξινόμαυρου και Merlot Black Squirrel, αποκτά δύο αδερφάκια, το ροζέ Merlot, Proud Squirrel και το λευκό Lucky Squirrel από την ποικιλία Malvasia Aromatica, που είναι όλα τους ιδανικά για άμεση κατανάλωση, καθημερινά και απολαυστικά κρασιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈνα Ξινόμαυρο στην υπηρεσία των αδέσποτων του ΜετσόβουΈνα Ξινόμαυρο στην υπηρεσία των αδέσποτων του Μετσόβου

Από την πώληση κάθε φιάλης ένα ευρώ (1€) διατίθεται στο πρόγραμμα «The Black Squirrel Project», με στόχο να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τα αδέσποτα ζώα και την ανεύρεση μόνιμων λύσεων, μέσω στειρώσεων και υιοθεσιών. «Ήδη, από τα πρώτα έσοδα του προγράμματος έχει εξασφαλιστεί η τροφή για τα αδέσποτα ζώα στο Μέτσοβο ως το τέλος του χρόνου και προσφέρεται ιατρική περίθαλψη στα ζώα που το έχουν ανάγκη. Καθώς το πρόγραμμα ενισχύεται με έσοδα από τις πωλήσεις τριών πλέον κρασιών, και προκειμένου να διασφαλιστεί η διαύγεια όλων των ενεργειών, το Κατώγι Αβέρωφ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την σύσταση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (ΑΜΚΕ) που θα διαχειρίζεται το ποσό που θα συγκεντρώνεται από τις πωλήσεις των κρασιών» εξηγούν οι υπεύθυνοι της δράσης.

Τα βρίσκουμε σε επιλεγμένες κάβες λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα, σε καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ AΒ Βασιλόπουλος, σε εστιατόρια και μπαρ.

Περισσότερες Πληροφορίες: Μαρία Δήμου, T: 210-67.78.244, Email: [email protected]

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών