ΚΟΣΜΟΣ

Σε ξενοδοχείο και εστιατόρια μετατρέπεται το στρατηγείο του Ουίνστον Τσώρτσιλ

Κλειστό στο κοινό για δεκαετίες, το εμβληματικό Old War Office στο Whitehall του Λονδίνου μετατρέπεται σε πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχείο και εννέα εστιατόρια. 

07.07.2021
Φωτογραφία: Grain London
Σε ξενοδοχείο και εστιατόρια μετατρέπεται το στρατηγείο του Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Λονδίνου ζωντανεύει ξανά μετά από δεκαετίες. Το ιστορικό το Old War Office στο Whitehall μετατρέπεται τώρα σε πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχείο με την υπογραφή Raffles. 

Έπειτα από μια διαδικασία μεταμόρφωσης που κράτησε 5 χρόνια, το μοναδικό αυτό τοπόσημο του Λονδίνου θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2022 και θα περιλαμβάνει το πρώτο Raffles ξενοδοχείο της αγγλικής πρωτεύουσας με 125 δωμάτια και σουίτες, bars, spa και μια συλλογή από 9 εστιατόρια. 85 πολυτελείς κατοικίες εντός του διατηρητέου κτιρίου διατίθενται επίσης προς πώληση. 

Το Old War Office, που ολοκληρώθηκε το 1906 και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα William Young, είναι συνδεδεμένο με πλήθος ιστορικών γεγονότων. Όντας αρχικά το Παλάτι του Whitehall, κατοικία του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και άλλων μοναρχών, το κτίριο έγινε το σκηνικό γεγονότων που άλλαξαν τον κόσμο καθώς φιλοξενούσε γραφεία πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών όπως ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτζ. 

Ήταν επίσης η βάση του Τζον Προφούμο όταν διετέλεσε Υπουργός Πολέμου και ενέπνευσε τον Ian Fleming να γράψει τη σειρά βιβλίων James Bond έχοντας εργαστεί εκεί στο Naval Intelligence Division. Η μεγαλοπρεπής αρχιτεκτονική του το έχει αναδείξει επίσης σε ιδανικό σκηνικό για τις ταινίες του James Bond, αλλά και πιο πρόσφατα για τη δραματική σειρά “The Crown”.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών