30' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 36 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας τακτικά, για άλλα 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε τη δάφνη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στο ταψί, με τρόπο ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου της βάσης, στρίβοντάς τες με τα δάχτυλά μας ώστε να δημιουργηθεί ένα όμορφο σχήμα (σαν κορδόνι).
  3. Αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας και τη χαράσσουμε ελαφρώς σε κομμάτια.
  4. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στο χαμηλό ράφι του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα την άκρη της πίτας. (Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί.) Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών