Λειτουργεί από τιο 1720 και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι το παλαιότερο οινοπωλείο στην καρδιά της πόλης, στη Via della Croce. Κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα εκεί πωλούνταν λάδι, κάρβουνο, αλάτι και χύμα και εμφιαλωμένο κρασί. Το εσωτερικό του μαγαζιού, που στις μέρες μας λειτουργεί ως ενοτέκα από την οικογένεια της Γκρέτα Μερκούρη, ξαδέρφης της ελληνοϊταλίδας ηθοποιού και μοντέλου Δωροθέας Μερκούρη, διατηρεί την πατίνα του, και στον εσωτερικό του χώρο μπορεί κανείς να θαυμάσει τα αλφρέσκο στους τοίχους, τα αυθεντικά πατώματα σκακιέρες, τα σκαλιστά μαρμάρινα τραπέζια και μια παμπάλαια λεκάνη από μάρμαρο Καρράρα, όπου κάποτε φυλάσσονταν οι αμφορείς και σήμερα τα διαλεχτά κρασιά της ενοτέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ γύρος της Ιταλίας σε 10 καλοκαιρινές μακαρονάδεςΟ γύρος της Ιταλίας σε 10 καλοκαιρινές μακαρονάδες

Σερβίρουν κλασικά ρωμαϊκά αλλά και κάποια πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως καρμπονάρα με αγκινάρες, πάστα με ρικότα και λευκή τρούφα, κροστάτα με ρικότα και πορτοκάλι κ.ά.

Για εμάς ετοίμασαν την παραδοσιακή συνταγή της σαλτιμπόκα αλά ρομάνα καθώς και τις αγαπημένες μπρουσκέτες της Δωροθέας με μοτσαρέλα, αντσούγιες και κολοκυθανθούς.

Δείτε τις συνταγές εδώ:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών