ΑΓΟΡΑ

To νέο βιβλίο της Madame Ginger έρχεται τον Νοέμβριο

Το Green Κούκμπουκ, το νέο βιβλίο της blogger Μαριλούς Παντάκη, αυτή τη φορά σε συνεργασία με την Άννα Χαλικιά, μας καλεί να αλλάξουμε συνήθειες.

10.10.2022| Updated: 29.09.2023
To νέο βιβλίο της Madame Ginger έρχεται τον Νοέμβριο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς μπορούμε να σταματήσουμε να «τρώμε» τον πλανήτη;Πώς μπορούμε να σταματήσουμε να «τρώμε» τον πλανήτη;

Το δεύτερο βιβλίο της Madame Ginger αυτές τις μέρες περνάει από τις τελευταίες διορθώσεις και πάει για τύπωμα. Δυστυχώς, δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου, το «ξεφύλλισα» όλο σε pdf στον υπολογιστή μου και μου λείπει η χειροπιαστή οντότητα του χαρτιού, που έχει μια ακαταμάχητη σαγήνη. Για ποιον άλλο λόγο, αν όχι γι’ αυτόν, συνεχίζονται να τυπώνονται βιβλία μαγειρικής στην εποχή της πρωτοκαθεδρίας της οθόνης και του ίντερνετ, όταν όλα είναι διαθέσιμα «εκεί έξω» και μπορείς ανά πάσα στιγμή να βρεις και να μαγειρέψεις χιλιάδες συνταγές από όλο τον κόσμο; Φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη ένα κοινό που προσέρχεται με δέος και μυστικισμό απέναντι στο βιβλίο ως αντικείμενο και που απολαμβάνει την αμετάκλητη φύση του. Ό,τι τυπώνεται δεν αλλάζει, και αυτό αναγκάζει όλους τους εμπλεκομένους – από τον συγγραφέα και τον εκδότη μέχρι τον αναγνώστη– να εκτελέσουν το έργο τους με την προσήκουσα σοβαρότητα.

Στις σελίδες του το νέο Κούκμπουκ κρύβει συνταγές και συμβουλές για έναν πιο πράσινο, πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής

Σε αυτή τη σαγήνη του βιβλίου υπέκυψε για δεύτερη φορά η Μαριλού Παντάκη, η γνωστή Ελληνίδα blogger, η οποία κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο το 2020 με τίτλο «Δε Κούκμπουκ» και τώρα, δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί το δεύτερο, ως λογική και φυσική συνέχεια. Τιτλοφορείται «Green Κούκμπουκ», εκδίδεται ξανά από τις εκδόσεις Μίνωας και αναμένεται να βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία εντός του Νοεμβρίου. Σε αυτό ενώνει τις δυνάμεις της με τη φίλη και συνιδιοκτήτρια του blog, Άννα Χαλικιά, η οποία αναλαμβάνει τα γλυκά, και μέσα από 120 (και πλέον) συνταγές και συμβουλές καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για όποιον θέλει να ακολουθήσει έναν πιο πράσινο και βιώσιμο τρόπο διατροφής. Οι συνταγές είναι vegan, αλλά απευθύνονται σε όλους και μας αφορούν όλους, γιατί πρεσβεύουν μια πιο λογική διαχείριση των τροφίμων, χωρίς σπατάλη. Και γιατί πρωτίστως είναι νόστιμες. Υπέρ πάντων η νοστιμιά και η απόλαυση.

Ένα αφράτο κέικ ταψιού που παντρεύει δύο συνταγές -ένα ταπεινό κέικ με ταχίνι και ένα πιο «επιδόρπιο» με βούτυρο κάσιους- και δεν ξεχνάει τη σοκολάτα

Τα γλυκά στο νέο βιβλίο αναλαμβάνει η φίλη της Μαριλούς και συνιδιοκτήτρια του μπλογκ Άννα Χαλικιά

Madame Ginger (Μαριλού Παντάκη & Άννα Χαλικιά, «Green Κούκμπουκ», εκδ. Μίνωας 2022, σελ. 270. To βιβλίο θα είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία από τον Νοέμβριο και στο eshop της Madame Ginger (www.madameginger.com/shop/) από 15/10.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών