ΜΑΓΑΖΙΑ

Δήμητρας Καρδάτου

Τα καλύτερα ψωμιά Των Αθηνών

21.09.2016| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Δήμητρας Καρδάτου

Τα αρτοποιήματα της βιοκαλλιεργήτριας Δήμητρας Καρδάτου θα τα βρείτε στις βιολογικές αγορές της Αθήνας στις οποίες συμμετέχει. Τα ιδιαίτερα ψωμιά της είναι ζυμωμένα με ποικιλία από άλευρα δημητριακών και οσπρίων, τα οποία μάλιστα καλλιεργεί η ίδια σε έκταση 140 στρεμμάτων στα Γεράνεια Ορη. Η κ. Καρδάτου είναι πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ από το 2010 για να καλλιεργεί, μεταξύ άλλων, καλαμπόκι, δίκοκκο στάρι και μαυραγάνι, dinkel (από ελληνικό σπόρο), φακή ποικιλίας Δήμητρα, ρεβύθι ποικιλίας Αμοργός και φασόλι καναρίνι (μαύρο φασόλι πάρα πολύ γλυκό). Αλέθει τους σπόρους στους μύλους της και παράγει άλευρα λευκά και ολικής. Αναμειγνύοντάς τα, φτιάχνει νόστιμα, «ουσιαστικά» ψωμιά και αρτοποιήματα με χαμηλά ποσοστά γλουτένης, σε φούρνο πιστοποιημένο, στα Μέγαρα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών