ΑΓΟΡΑ PROMOTED

5 ιδέες για σνακ για όποιον αγαπάει τη φέτα και το γιαούρτι

Ένα νέο προϊόν από τη ΔΩΔΩΝΗ που συνδυάζει τη φέτα με το γιαούρτι, το ΔΩΔΩΝΗ Spread, μας εμπνέει για νόστιμους πειραματισμούς στην κουζίνα.

03.08.2023
5 ιδέες για σνακ για όποιον αγαπάει τη φέτα και το γιαούρτι

Εδώ και λίγο καιρό έχω ανακαλύψει στα σούπερ μάρκετ ένα νέο προϊόν που μου λύνει τα χέρια όταν θέλω να ετοιμάσω ένα εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό σνακ είτε για το πρωινό, είτε για το δεκατιανό ή για όποια άλλη ώρα μέσα στη μέρα χρειάζομαι ένα ενδιάμεσο γεύμα. Μιλάω για το καινούργιο ΔΩΔΩΝΗ Spread, ένα αλειφόμενο τυροκομικό προϊόν με βάση τη Φέτα ΠΟΠ και το ελληνικό γιαούρτι. Δεν νομίζω να υπάρχει εκεί έξω ένα ανάλογο προϊόν που να συνδυάζει τις αρετές αυτών των δύο τόσο ξεχωριστών ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων σε κάτι εντελώς καινούργιο, φρέσκο και αναπάντεχα νόστιμο. Το ΔΩΔΩΝΗ Spread περιέχει ολόκληρα κομμάτια Φέτας ΠΟΠ και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ, έχει μόνο 16% λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που το καθιστά ιδανική επιλογή και για μετά την άσκηση.

Το χαρακτηρίζει μια ευχάριστη, αρωματική γεύση, ενώ χάρη στην κρεμώδη υφή του απλώνεται με ευκολία, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για επάλειψη στο ψωμί, αλλά και ως συνοδευτικό στο φαγητό, σε σαλάτες καθώς και γενικά στη μαγειρική. Εγώ έχω αρχίσει τις δοκιμές μου – σεμνά στην αρχή, όλο και πιο τολμηρά στη συνέχεια. Το ‘χω αλείψει στο ψωμί, το έχω αραιώσει με περισσότερο γιαούρτι ως ντιπ, έχω γεμίσει σάντουιτς, έχω φτιάξει μπρουσκέτες παντρεύοντάς το με άλλα υλικά. Είναι πραγματικά ένα πολύ εύκολο και «βολικό» στη χρήση προϊόν που ενώ τρώγεται υπέροχα και μόνο του, μπορεί να γίνει η βάση για να κάνει κάποιος ελεύθερους πειραματισμούς.

Θα το βρούμε στα ψυγεία των σουπερμάρκετ σε συσκευασία των 200 γρ., ενώ κυκλοφορεί σε τρεις γεύσεις: φυσική, με τομάτα-βασιλικό για μια πιο μεσογειακή εμπειρία, καθώς και με καυτερή πιπεριά -συγεκριμένα με πράσινη και κόκκινη πιπεριά τσίλι- για όποιον αγαπάει τις πιο πικάντικες γεύσεις.

Τι σας προτείνω να φτιάξετε με αυτό

Club sandwich

Μπρουσκέτες

Club sandwich με ΔΩΔΩΝΗ spread και λαχανικά

Αλείφουμε δύο λεπτές φέτες ψωμί ή ψωμί του τοστ, κατά προτίμηση πολύσπορο, με ΔΩΔΩΝΗ Spread φυσική γεύση. Στη μία φέτα απλώνουμε λεπτές φέτες τομάτας, ελαφρώς αλατισμένες, και στην άλλη φέτα ψητές πράσινες πιπεριές κέρατο και λεπτοκομμένες και αλατισμένες φετούλες αγγούρι. Κόβουμε τις φέτες στη μέση και τις τοποθετούμε (μαζί με τα υλικά τους) τη μία πάνω στην άλλη σε πυργάκι. Σκεπάζουμε με μία τρίτη φέτα ψωμί, κομμένη στη μέση και έτοιμο το κλαμπ σάντουιτς!

Μπρουσκέτες με ΔΩΔΩΝΗ spread και ό,τι τραβάει η όρεξή μας!

Προμηθευόμαστε ένα ποιοτικό προζυμένιο ψωμί, κόβουμε λεπτές φέτες, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις φρυγανίζουμε ελαφρώς. Αλείφουμε με όποιο ΔΩΔΩΝΗ spread μας αρέσει και από πάνω απλώνουμε κάτι από τα ακόλουθα:

  • φετούλες από αβοκάντο, ραντισμένες με λίγο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με μαυροσούσαμο
  • ντοματίνια, κομμένα στη μέση, αλατισμένα και πασπαλισμένα με ρίγανη
  • αγγουράκι, κομμένο σε φέτες σαν ταλιατέλες με το ειδικό εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, αλατισμένες και πασπαλισμένες με μπούκοβο
  • ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, πασπαλισμένη με μαϊντανό

Κρέπες με ΔΩΔΩΝΗ Spread και βασιλικό

Φτιάχνουμε κρέπες και τις αλείφουμε με ΔΩΔΩΝΗ Spread, όποια γεύση προτιμάμε. Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, σκορπάμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και αν θέλουμε μερικά ντοματίνια, κομμένα στη μέση. Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Αβοκάντο τοστ

Το τέλειο πρωινό!

Αβοκάντο τοστ με αυγό ποσέ

Φρυγανίζουμε μια φέτα καλό προζυμένιο ψωμί και την αλείφουμε με ΔΩΔΩΝΗ Spread (όποια γεύση προτιμάμε). Από πάνω απλώνουμε μισό αβοκάντο, κομμένο σε φέτες. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμόνι, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και από πάνω τοποθετούμε ένα αυγό ποσέ. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κοκκινοπίπερο και σκορπάμε μερικούς καβουρδισμένους σπόρους της αρεσκείας μας (κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους κ.λπ.).

Το τέλειο πρωινό: ψωμί, ΔΩΔΩΝΗ Spread και σύκα

Σε μια φέτα μαύρο χαρουπόψωμο ή άλλο της αρεσκείας μας απλώνουμε λίγο ΔΩΔΩΝΗ Spread (φυσική γεύση) και από πάνω τακτοποιούμε όμορφα 1 μαύρο σύκο κομμένο σε λεπτές φέτες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.dodoni.eu, https://www.facebook.com/Dodoni.SA, https://www.instagram.com/dodoni.eu/

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών