ΑΓΟΡΑ

Ιανουάριος: Ποια προϊόντα βρίσκουμε τώρα στην εποχή τους

Νέα χρονιά, νέα ξεκινήματα και ώρα για ελαφριά μαγειρέματα με φρούτα και λαχανικά εποχής αλλά και ψάρια. Αυτά βρίσκουμε τώρα φρέσκα στην αγορά.

02.01.2023| Updated: 01.02.2023
Φωτογραφία: Shutterstock
Ιανουάριος: Ποια προϊόντα βρίσκουμε τώρα στην εποχή τους

Καλό μήνα και καλή χρονιά! Είναι εποχή για αποτοξίνωση, ανασυγκρότηση και ανανέωση. Τα μαγειρέματα με απλά υλικά θα μας βοηθήσουν να επανέλθουμε μετά από τα πλούσια και βαριά γεύματα των περασμένων ημερών. Ο Ιανουάριος φέρνει στο καλάθι μας φρέσκα φρούτα και λαχανικά αλλά και ψάρια για να ετοιμάσουμε ελαφριές και νόστιμες συνταγές μετά από τα φαγοπότια των γιορτών.

Φρούτα

Είναι η εποχή για: Μανταρίνια, Πορτοκάλια, Λεμόνια, Γκρέιπφρουτ και Αβοκάντο.

Κατά κύριο λόγο τα παρακάτω είναι ψυγείου: Ακτινίδια, Αχλάδια, Κυδώνια, Μήλα, Νεράντζια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπίδι: Μυστικά μαγειρικής και μπόνους 20 συνταγές Κουνουπίδι: Μυστικά μαγειρικής και μπόνους 20 συνταγές 

Λαχανικά

Αδιαμφισβήτητος «πρωταγωνιστής» του μήνα είναι το Λάχανο και από κοντά το Κουνουπίδι και το Μπρόκολο. Βρίσκουμε επίσης Πράσα, Καρότα, Σελινόριζες, Σέλινο, Ραπανάκια, Λαχανάκια Βρυξελλών, Πατάτες, Κρεμμύδια, Παντζάρια, Σπανάκι, Φινόκιο, Σαλάτες, Μαρούλια, Χόρτα καθώς και Κολοκύθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπρόκολο: γιατί μας κάνει καλό (+15 νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα)Μπρόκολο: γιατί μας κάνει καλό (+15 νόστιμες συνταγές για κάθε μέρα)

Ψάρια και Θαλασσινά

Από Οκτώβριο μέχρι Μάιο τις θάλασσες οργώνουν οι ανεμότρατες και έτσι έχουμε Αθερίνα, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπακαλιάρο, Μπαρμπούνια, Παλαμίδα, Σκορπίνες, Φαγκριά.

Δεν επιλέγουμε γλώσσα, λαβράκι και σαρδέλα γιατί βρίσκονται σε περίοδο αναπαραγωγής.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών