ΑΓΟΡΑ

Το Fortnum & Mason μοσχοβόλισε μανταρίνι Χίου

Με το private label του λονδρέζικου Fortnum & Mason ντύθηκε η μαρμελάδα Χιώτικου Μανταρινιού Citrus.

07.02.2022
Το Fortnum & Mason μοσχοβόλισε μανταρίνι Χίου

Από τη Χίο και τα μανταρινοπερίβολα του Κάμπου, η μαρμελάδα της Μυροβόλου βρέθηκε στις γυαλιστερές βιτρίνες του ιστορικού Fortnum & Mason! O φημισμένος γαστρονομικός παράδεισος του Λονδίνου με τις εκλεκτές ντελικατέτσες, που λειτουργεί από το 1707 και έχει ταυτιστεί με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που επιλέγει για τα πολυτελή ράφια του, ντύνει με το λογότυπό του τη μαρμελάδα Χιώτικου Μανταρινιού της εταιρείας Citrus, και την τοποθετεί πλάι σε διαλεχτά τσάγια, υψηλής ποιότητας σοκολάτες, τρούφες, πατέ και άλλα high end προϊόντα απ’ όλο τον κόσμο. Με αυτή του την κίνηση, το premium πολυκατάστημα αναγνωρίζει την αξία του χιώτικου καρπού.

Η Citrus, από τη μεριά της, αξιοποιεί τα ξακουστά εσπεριδοειδή του νησιού με τον καλύτερο τρόπο και τα αναδεικνύει, παράγοντας υπέροχες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, λουκούμια, υποβρύχια, αμυγδαλωτά, πίτες φρούτων κ.α. Το μυρωμένο χιώτικο μανταρίνι, αυτό το ξεχωριστό προϊόν της ελληνικής γης με τα απίθανα αιθέρια έλαια της φλούδας του -που από το 2012 συγκαταλέγεται στον κατάλογο των προϊόντων Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)-, αποτελεί ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τη χιώτικη εταιρεία. Με αυτό παράγει, μεταξύ άλλων, αυτή τη θεσπέσια, βραβευμένη μαρμελάδα που μοσχοβολά, έχει δυνατό, αξέχαστο άρωμα, και ηλεκτρίζει με την ατέλειωτη σπιρτάδα και την απίθανα γλυκόξινη γεύση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα… μελομακάρονο!Μαρμελάδα… μελομακάρονο!

Ο αριστοκρατικός καρπός του Αιγαίου, λοιπόν, βρήκε τη θέση του στο εντεταλμένο της βασιλικής οικογένειας πολυκατάστημα και κατέκτησε το κοινό. Το επιβεβαιώνει η Sarah Metcalf, Grocery Buyer του Fortnum & Mason, που σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας The Financial Times δηλώνει: «Οι Βρετανοί αναζητούν στο πολυκατάστημά μας τη διάσημη βρετανική μαρμελάδα φράουλα, αλλά και την ελληνική που παράγεται από το σπάνιο Χιώτικο Μανταρίνι».

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών