Το 95 % των συνταγών της Κίνας, ξεκινά ώς εξής: «Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το τζίντζερ με την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο». Μήπως στην Ελλάδα δεν κάνουμε το ίδιο; «Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο».

ΩΡΑ19:30 – Επιλέγουμε το κρέας και τα λαχανικά μας. Τα πλένουμε, τα καθαρίζουμε, τα ψιλοκόβουμε. Φροντίζουμε να τα κόψουμε ισόπαχα ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το τρίβουμε. Καθαρίζουμε και την καυτερή πιπεριά. 

Στην κατσαρόλα βράζει το ρύζι. Λευκό και μακρύκοκο με άρωμα γιασεμί για ένα αφράτο πιλάφι. Χωρίς αλάτι, χωρίς λιπαρά, μόνο με ένα μπολ σάλτσα σόγιας δίπλα, για την αρμύρα και την πολύπλοκη γεύση της. Το ψιλοκομμένο κρέας με τα λαχανικά είναι σχεδόν έτοιμο. Βάζουμε και λίγο ανανά. Γιατί όχι; Στην Ελλάδα παραδοσιακά, δεν μαγειρεύαμε με δαμάσκηνα και κυδώνια; Το γλυκό κρασί από ρύζι, η σόγια και η σάλτσα στρειδιών θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Μια υπέροχη ισορροπία γλυκού, αλμυρού, ξινού και πικάντικου. 

Αδειάζουμε σε μπολ. Πανδαισία χρωμάτων. 

ΩΡΑ 19:50 – Κρατάμε τα τσοπ στικς και απαλά πιάνουμε κάθε κομματάκι από το κρέας από το λαχανικό. Απαλά, χωρίς να το τρυπάμε και να το καρφώνουμε. Απαλά, όπως ταιριάζει σε κάθε πρώτη ύλη. Δεν έχει σημασία το όνομα της συνταγής. Οι περισσότερες δεν χρειάζονται πάνω από 15 λεπτά μαγειρέματος και όλες είναι οικείες και εύκολες. Απολαμβάνουμε!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT