Ινδική κουζίνα

Ινδική κουζίνα

Λίγα λόγια από τον επιμελητή του βιβλίου «Κουζίνες του κόσμου: Ινδία»

Ο «Παντελής» που αγάπησα

Ο «Παντελής» που αγάπησα

Ενα ιστορικό «εικονικό» εστιατόριο της ομογένειας στην Πόλη, έκλεισε τους τελευταίους 3 μήνες και κινδυνεύει να κλείσει για πάντα. Οι τουρίστες που αποφεύγουν την Κωνσταντινούπολη και τα χρονίζοντα έργα στο Μισσίρ Τσαρσί το απειλούν με μόνιμο λουκέτο.

Κάρι από σπίτι

Κάρι από σπίτι

«Όπως και να έχει, η ταϊλανδέζικη κουζίνα έχει κάτι για τον καθένα. Οι καυτερές γεύσεις και τα μπαχαρικά προσαρμόζονται στις ορέξεις του κάθε μάγειρα, ενώ οι επιλογές είναι άπειρες: πιτάκια, χοιρινό, ρύζι, κοτόπουλο, σούπες και σαλάτες μέχρι και τηγανητές μπανάνες και παγωτό καρύδα.»

Μαγειρεύοντας ένα βιβλίο

Μαγειρεύοντας ένα βιβλίο

Ο επιμελητής του βιβλίου «Ιράν», Άγγελος Ρέντουλας, γράφει για την εμπειρία της περσικής κουζίνας όπως την έζησε γράφοντας και μαγειρεύοντας: «Ένας μικρός εφιάλτης ήταν το …

Η συνωμοσία της ποιότητας

Η συνωμοσία της ποιότητας

«Ανάμεσα σε εκατοντάδες επιλέξαμε με δυσκολία τους φετινούς βραβευομένους, καθώς στον τομέα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, στο εμπόριο και στη βιομηχανία τροφίμων εξελίσσεται μια επανάσταση ποιότητας και πρωτοτυπίας.»

Η τέχνη των Ναπολιτάνων πιτσαγιόλων

Η τέχνη των Ναπολιτάνων πιτσαγιόλων

Το 2015, η πάντα ευρηματική στην τουριστική της προβολή Ιταλία υπέβαλε αίτημα στην UNESCO για να αναγνωριστεί «η τέχνη των Ναπολιτάνων πιτσαγιόλων» ως «άυλο πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας». Ηδη έχουν συλλεχθεί πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές.

«Οι δικές μας ελιές είναι φυσικές, τις επεξεργαζόμαστε με σκέτη αλμύρα»

«Οι δικές μας ελιές είναι φυσικές, τις επεξεργαζόμαστε με σκέτη αλμύρα»

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ροβιών εξηγεί γιατί οι ελληνικές ελιές είναι διαφορετικές, περιγράφει πώς τις επεξεργάζονται εκείνοι και μιλάει για το τι τον έχει διδάξει η βιολογική καλλιέργεια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών