ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γυαλίζουμε τα ποτήρια μας: Τα ΒορΟινά κατεβαίνουν Αθήνα

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία δίνεται το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων στην έκθεση κρασιού των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος».

24.01.2023
Γυαλίζουμε τα ποτήρια μας: Τα ΒορΟινά κατεβαίνουν Αθήνα

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου το κρασί θα ρέει άφθονο. Τα ΒορΟινά, η έκθεση κρασιών των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος», θα βρίσκονται όπως κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους ίδιους τους παραγωγούς και να δοκιμάσουμε τον πλούτο του αμπελώνα και των ποικιλιών της Βόρειας Ελλάδας, μέσα από δεκάδες εκφραστικά κρασιά και αποστάγματα από τις πλαγιές του Ολύμπου ως τις βουνοκορφές της Πίνδου και τις παραλίμνιες περιοχές της Φλώρινας, μέχρι τους παραθαλάσσιους και ορεινούς αμπελώνες της Μακεδονίας.

Βουτιά στον αμπελώνα του βορρά

Στην καθιερωμένη, ετήσια έκθεση θα υπάρχουν τα περισσότερα από τα κρασιά της γκάμας των οινοποιείων, παλιές, αλλά και νέες ετικέτες, κλασικά αλλά και ιδιαίτερα κρασιά. Κυρίως όμως οι επισκέπτες στα ΒορΟινά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς των κρασιών και των αποσταγμάτων, να κουβεντιάσουν μαζί τους, να συζητήσουν για τα κρασιά, να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και τις εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, και να λύσουν τις όποιες απορίες τους. Το καλύτερο όλων είναι πως οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι τα ολόφρεσκα κρασιά του τρύγου του 2022, και μεταξύ άλλων, να απολαύσουν σπάνιες εμφιαλώσεις, πειραματικά κρασιά και παλιές σοδειές, ενώ σε κάθετες γευστικές δοκιμές να συγκρίνουν τη διαδοχή μεταξύ διαφορετικών τρύγων και επίσης σε οριζόντιες δοκιμές να μελετήσουν τις διαφορές των terroir.

Το παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης έχει ως εξής:

Αίθουσα Royal:

12:00-16:00: Διαγωνισμός τυφλής γευσιγνωσίας για το κοινό (ελεύθερη είσοδος για το κοινό των ΒορΟινών – χωρίς κράτηση)
18:00-19:00: Παρουσίαση της τιμητικής έκδοσης «Οινάνθη» για τη Σταυρούλα Κουράκου (είσοδος ελεύθερη)

Αίθουσα Golden:

13:00-15:00: «Τα Ροζέ της Βόρειας Ελλάδας – The Masterclass» με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW (απευθύνεται σε επαγγελματίες από το χώρο εστίασης, εμπορίας οίνου και τύπου – συμμετοχή δωρεάν, μόνο με πρόσκληση)
18:00-20:00: Τελικός Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων (είσοδος ελεύθερη για το κοινό)

Αίθουσα Grand Ballroom:

Στην κεντρική αίθουσα των ΒορΟινών, θα υπάρχει στη διάθεση του κοινού το θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας βραβευμένων, ανά κατηγορία, οίνων του 22ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, 12:00-20:00, Αίθουσα Grand Ballroom, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Πλατεία Συντάγματος. Κόστος εισιτηρίου 15€, και για φοιτητές 10€, Viva https://www.viva.gr/tickets/happenings/ta-voroina-tis-athinas. Περισσότερες πληροφορίες:  Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», Τ/2310-28.16.32  www.winemakersofnorthgreece.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά άκρως γιορτινά10 σπουδαία ελληνικά κόκκινα κρασιά που αξίζει να δοκιμάσετε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣNatural Wines: Δοκιμάζοντας τα νέα, ωραία και φυσικά κρασιάNatural Wines: Δοκιμάζοντας τα νέα, ωραία και φυσικά κρασιά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών