ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σεφ και μπαρτέντερ, κρασιά και αποστάγματα συναντιούνται στην Αvli, στο Ρέθυμνο

Από τα εστιατόρια-σημείο αναφοράς για την πόλη του Ρεθύμνου η Avli, τον φετινό χειμώνα κεντρίζει το ενδιαφέρον με πολλές ιδιαίτερες εκδηλώσεις και συμπράξεις.

28.02.2024
Σεφ και μπαρτέντερ, κρασιά και αποστάγματα συναντιούνται στην Αvli, στο Ρέθυμνο

Δείπνο για 6 χέρια σήμερα Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στην Avli, σε ένα από τα στενά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Ο Ανδρέας Καραπάνος, sous chef του τριάστερου Le Louis XV-Alain Ducasse στο Hôtel de Paris του Μόντε Κάρλο, ο Φάνης Μαϊκαντής, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Panigyri στη Σαντορίνη και ο σεφ του εστιατορίου Βασίλης Λεωνίδου θα μαγειρέψουν από κοινού φέρνοντας ο καθένας τα δικά του πιάτα και τις δικές του αναφορές στο τραπέζι. Προτάσεις όπως η καπνιστή ρέγκα με τσουκνίδα και φρέσκα κουκιά (Καραπάνος), το ορτύκι με φάβα, καρδαμίδα, τσάγαλα και σάλτσα από Ασύρτικο (Μαϊκαντής) ή το αρνί με αγκινάρες και ασκορδουλάκους (Λεωνίδου) ακούγονται ενδιαφέρουσες, μια ωραία ματιά στα τοπικά προϊόντα. Μια που τα συνοδευτικά ποτά βάζουν ο Νίκος Βογιατζής από το Home Seaside του Ρεθύμνου και ο Χρήστος Γκόλφης από το μπαρ Theosis στη Σύρο και το pairing με τα κρασιά έχει αναλάβει η Μυρτώ Βολτυράκη, η συνάντηση διευρύνεται κι άλλο.

Ανδρέας Καραπάνος

Βασίλης Λεωνίδου

Χρήστος Γκόλφης

Φάνης Μαϊκαντής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜerci chef! Tα ραντεβού της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας, που μόλις ξεκίνησεΜerci chef! Tα ραντεβού της εβδομάδας γαλλικής γαστρονομίας, που μόλις ξεκίνησεΕίναι μια ιδιαίτερη μαγειρική σύμπραξη, ένα ωραίο πάρε-δώσε. Και δεν είναι το μόνο. Στο εστιατόριο τα τραπέζια του οποίου όσες φορές έχουμε πάει έχουμε δει να μοιράζονται ντόπιοι, που το προτιμούν για την καλή τους έξοδο, και επισκέπτες, που τους θερινούς μήνες είναι πολλοί, τους χειμώνες δεν… κάθεται ήσυχα. Διοργανώνει πολλών τύπων ειδικές βραδιές, από αφιερώματα σε διάφορες κουζίνες –ιταλική, ισπανική, γαλλική, μεξικάνικη ή πορτογαλέζικη– με fingerfood και κοκτέιλ, παρουσιάσεις οινοποιίων και βραδιές τσίπουρου ή τσικουδιάς. Τις ξεκίνησαν για να περνάνε κι οι ίδιοι καλά, όπως μας είπε η Κατερίνα Ξεκάλου, που άνοιξε την Avli πριν από 36 χρόνια, αλλά βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, κι αυτό τους κινητοποίησε για τα επόμενα – το ένα κατά κάποιο τρόπο έφερε το άλλο. Για τον Μάρτιο, ας πούμε, έχουν στα πλάνα τους μια βραδιά αφιερωμένη στις σαμπάνιες και μια με τα αποστάγματα του Κτήματος Λυραράκη. Συνυπολογίζοντας και τα masterclasses που παίζουν κατά καιρούς με διάφορες θεματικές (Μπορντό, Ριόχα, μεγάλα τοσκανέζικα κρασιά κ.ά.), για επαγγελματίες αυτά, βλέπεις ότι κάτι γίνεται εκεί. Πολλοί τόποι συναντιούνται στην Avli. Άμα βρεθείτε στα μέρη της off season, τσεκάρετε το πρόγραμμα, όλο και κάτι καινούργιο θα έχουν σκεφτεί.

Ξανθουδίδου και Ραδαμάνθυος 17, Ρέθυμνο, Τ/ 2831-058.250

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών