ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πέσκιας τάισε τραχανά και σπανακόρυζο το βασιλικό ζεύγος από την Ολλανδία!

Ο executive chef και συνεργάτης του «γ» Χριστόφορος Πέσκιας επιμελήθηκε το ελληνικό μενού που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους από την Ολλανδία.

01.11.2022| Updated: 29.09.2023
Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου
Ο Πέσκιας τάισε τραχανά και σπανακόρυζο το βασιλικό ζεύγος από την Ολλανδία!

O Βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η Βασίλισσα Maxima πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. Τη Δευτέρα το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας.

Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η Βασίλισσα Maxima μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Παύλο Κοτσώνη στην υποδοχή του επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο Αθήνα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάνουν πρόποση κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θοδωρής Μανωλόπουλος
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Θοδωρής Μανωλόπουλος

Το μενού, που επιμελήθηκε ο executive chef και συνεργάτης του «γ» Χριστόφορος Πέσκιας, βασιζόταν σε γεύσεις από τη θάλασσα. Όπως μας είπε ο σεφ, το δείπνο άνοιξε μια Σούπα βελουτέ κρητικού τραχανά, αρωματισμένη με μαστίχα Χίου και χαλούμι από πρόβειο γάλα. Στη συνέχεια σέρβιραν Σπανακόρυζο με αυγοτάραχο, confit λεμόνι, σάλτσα με γιαούρτι και ελληνικό χαβιάρι Thesauri ενώ για κυρίως Φαγκρί στη σχάρα με πουρέ φινόκιο και σάλτσα με γλυκάνισο. Όλο το μενού ήταν βασισμένο αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα και μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Το δείπνο έκλεισε με μια Πελοποννησιακή γαλατόπιτα με σαντιγί και σάλτσα με χαρουπόμελο.

Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime

Τα κρασιά που συνόδευσαν το ελληνικό δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους επιμελήθηκε ο γνωστός σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης. Τα κρασιά ήταν όλα λευκά και επίσης ελληνικά: «Μαντινεία» Μοσχοφίλερο από το Κτήμα Τσέλεπου του 2021, «Σαντορίνη» Ασύρτικο από το Κτήμα Σιγάλα του 2021 και Μοσχάτο «Άνθεμις» από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου του 2016.

Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime
Φωτογραφία: Intime

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών