ΕΞΟΔΟΣ

5 wine bars που μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του κρασιού

Εντός και εκτός των τειχών, μπαρ με στιλ και ατμόσφαιρα έχουν ιστορίες να διηγηθούν. 

24.12.2021| Updated: 16.01.2022
αυλες, έξοδος, αθήνα. τραπεζάκια έξω

The wine bar

Όταν οι σημάντορες άνεμοι λυσσομανάνε στην καλντέρα και το χειμωνιάτικο κρύο σε περονιάζει, αναζητάς καταφύγιο στη ζεστή όαση του The wine bar Ημεροβίγλι. Υπόσκαφη, μυστηριακή, αισθησιακή, η «σπηλιά», όπως τη λέμε οι θαμώνες, είναι μια αναπάντεχα ζεστή αγκαλιά στο νησί. Σαντορινιά κρασιά, επιλογές από όλη την Ελλάδα, αλλά και signature cocktails διά χειρός Τζόζεφ συνοδεύονται από νόστιμα μικρά πιάτα και τυριά, που με προθυμία σερβίρει η πάντα εξυπηρετική Κλημεντίνη.

www.winebar-santorini.gr

 

Κατώγι

H ατμόσφαιρα μοσχοβολάει Μέτσοβο. Ξενοδοχείο Κατώγι, σύνολο αδιαίρετο με το ομώνυμο οινοποιείο. Βρίσκεις τη γωνιά που σου αρέσει και παραδίνεσαι στις φροντίδες ευγενικών ανθρώπων. Inima ή Rossiu di Munte; Ή μήπως κλασικό Κατώγι; Τυριά του Ιδρύματος Τοσίτσα, home made ψωμί, μαρμελάδες και η παρουσία του Αλέξανδρου Ιωάννου και της Μαρίας Κάπου να βάζουν μια ροκ πινελιά στην παράδοση, που οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη.

www.katogi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΞενώνας Κατώγι Αβέρωφ, ένα αληθινό παραμύθιΞενώνας Κατώγι Αβέρωφ, ένα αληθινό παραμύθι

The Cavafy bar

Μόλις διαβείς το κατώφλι του Ιμαρέτ, να εύχεσαι να ’ναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την αναχώρησή σου. Για να προλάβεις, να κατανοήσεις, να αποκωδικοποιήσεις, να γευτείς… «Αιχμάλωτη» στο δίχτυ που υφαίνουν οι γητειές, κουρνιάζω στο Cavafy bar το σούρουπο, εκεί που η νύχτα λοιδορεί την ημέρα με χρώματα παράξενα και οι γλάροι συνηγορούν σιωπώντας στους σιδερένιους τρούλους. Μια σαμπάνια είναι ό,τι σου πρέπει τέτοια ώρα, και θα τη βρεις εδώ.

www.imaret.gr

 

Heteroclito

Στη γωνία της οδού Πετράκη, απέναντι από τη Μητρόπολη, το Heteroclito ήρθε και άλλαξε το σκηνικό στο κέντρο. Ένα καθαρόαιμο bar à vin, με άποψη και στιλ. Η Μαντλέν Λοράντου και ο Δημήτρης Κούμανης διαλέγουν κρασιά και αποστάγματα πέρα από τα προφανή. Ανακαλύπτουν κρυμμένους θησαυρούς, ελληνικούς και διεθνείς, είναι βετεράνοι σε natural και παράξενα κρασιά που δεν σε αφήνουν να πλήξεις, ακόμα κι αν πηγαίνεις κάθε βράδυ. Με διάθεση να εξηγήσουν, να δοκιμάσουν, να συζητήσουν, έχουν δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο στέκι
για οινόφιλους με ανησυχίες.

www.heteroclito.gr

 

Faidon’s Wine Cellar

Όλα σε ένα μαγαζί γωνία στη Βούλα, που μοιάζει με τη σπηλιά του Αλαντίν για τους γαστρονομικά και οινικά εξαρτημένους. Κεριά, τραπέζια-βαρέλια με ψηλά σκαμνιά στο ξύλινο πάλκο-πεζοδρόμιο, για μια παράσταση που αρχίζει το μεσημέρι και ολοκληρώνεται εδώ κάθε βράδυ, χρόνια τώρα, με θερμό χειροκρότημα. Κρασιά ελληνικά και εισερχόμενα, τα καλύτερα τυριά και αλλαντικά σε πλατό-έργα τέχνης και κάτι πίτσες να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Το μαγαζί που έκανε τη Βούλα οινικό προορισμό κι εμάς τους νότιους τακτικούς θαμώνες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών