ΕΞΟΔΟΣ

Διατροφή για ημι-μαραθωνοδρόμους

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο ημι-μαραθώνιος της Αθήνας στο κέντρο της πρωτεύουσας και προτείνουμε γευστικές λύσεις για πριν αλλά και μετά τον αγώνα.

16.03.2017

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ο ημι-μαραθώνιος της Αθήνας στο κέντρο της πρωτεύουσας και προτείνουμε γευστικές λύσεις για πριν αλλά και μετά τον αγώνα.

Λίγο πριν τον αγώνα; Μικρό και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία γεύμα (πρωινό στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι ό,τι καλύτερο. Μικρό για να μπορέσουμε να το χωνέψουμε γρήγορα και πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία που θα μας δώσουν την απαιτούμενη ενέργεια κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι μπάρες δημητριακών είναι μια εύκολη λύση είτε αποφασίσουμε να τις αγοράσουμε έτοιμες είτε τις φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Οι σεφ του Γαστρονόμου επιμελήθηκαν 6 συνταγές για μπάρες δημητριακών που γίνονται στο πι & φι. Δεν ξεχνάμε, επίσης, να φροντίσουμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας πίνοντας περίπου μισό λίτρο νερού ένα δίωρο πριν την εκκίνηση.

Μπάρες με μέλι, σουσάμι και ξερά σύκα
Μπάρες με μέλι, ταχίνι και ξερά φρούτα
Μπάρες με βρώμη, χουρμάδες και κακάο
Μπάρες με καρύδια, βερίκοκα, κακάο και κανέλα
Με ηλιόσπορους, μέλι και σταφίδες
Μπάρες δημητριακών με βρώμη, σοκολάτα και δαμάσκηνα

Τι θα φάμε μετά τον αγώνα; Έχοντας ολοκληρώσει την προσπάθειά μας με επιτυχία, όποιος και αν ήταν ο στόχος μας, έρχεται η στιγμή της επιβράβευσης. Εάν ακολουθείτε συγκεκριμένη διατροφή προτείνουμε να σεβαστείτε τις συμβουλές των ειδικών… εναλλακτικά σας έχουμε 5 σούπερ προτάσεις για το Κυριακάτικο brunch:

Different Beast: Brunch με ονομασία προέλευσης
New York Sandwiches
New Taste
Mama Roux
It

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών