ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρουςΜπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρους
5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μπάρα δημητριακών με βρώμη, σοκολάτα και δαμάσκηνα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα και το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  3. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το πιέζουμε με τα χέρια μας και το ανοίγουμε σε ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο περίπου 20x30 εκ.
  5. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  6. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βρώμη

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών