ΕΞΟΔΟΣ

Οδός Νορμάνου: το σούπερ νόστιμο στενάκι του Μοναστηρακίου

Μπολ με καυτά ράμεν, specialty coffee και πειραγμένα κοκτέιλ, αλλά και εκθέσεις τέχνης και αντίκες σε ένα από τα πιο hipster friendly δρομάκια του κέντρου.

19.11.2021| Updated: 20.11.2021
Οδός Νορμάνου: το σούπερ νόστιμο στενάκι του Μοναστηρακίου

Σάββατο βράδυ στη Νορμάνου. Αυτό το μικρό δρομάκι, χωμένο στην καρδιά του Μοναστηρακίου, ξαναζεί στιγμές δόξας! Η Νορμάνου ήταν πάντα ιδιαίτερη περίπτωση, μυστικό σχεδόν στενάκι, με όμορφα νεοκλασικά σπίτια, άλλα εγκαταλελειμμένα, γεμάτα γκραφίτι, και άλλα πιο καλοδιατηρημένα, που σε διακτινίζουν στην παλιά Αθήνα. Το πρωί η Νορμανού γεμίζει με την πραμάτεια των παλαιοπώληδων: αντίκες, παλιά ποδήλατα, art nouveau καθρέφτες και ιδιαίτερα φωτιστικά, χρωματιστές αφίσες, παλιές συσκευασίες και έργα τέχνης συνθέτουν το ετερόκλητο σκηνικό. Όταν πέφτει ο ήλιος, η αυτοσχέδια υπαίθρια γκαλερί δίνει τη σκυτάλη στον κόσμο που βγαίνει βράδυ: χίπστερς, τουρίστες και φοιτητές αράζουν, πίνουν τα ποτά τους, βγαίνουν για φαγητό ή με ένα κοκτέιλ στο χέρι συντονίζονται με τη μουσική στα πάρτι με Dj’s που συχνά διοργανώνουν οι μαγαζάτορες στον δρόμο.

So So So

Με ένα μπολ καυτό ramen στο στενό δρομάκι μπορεί να ξεχάσεις εύκολα ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα. Καθιστοί και όρθιοι οι θαμώνες τους μικροσκοπικού So So So ρουφούν τα νουντλς με θόρυβο από τη σούπα, όπως πρέπει. Το εστιατόριο προσφέρει πέντε-έξι εκδοχές του διάσημου ιαπωνικού φαγητού, λίγα ορεκτικά και μπίρα Asahi. Αν διαλέξεις το tonkotsu ramen θα φας νουντλς και λεπτές φέτες χοιρινού μαζί με μπαμπού, μανιτάρια, αυγό και φρέσκο κρεμμυδάκι σε ζωμό χοιρινού. Μπορεί να αποκλίνει πολύ από το ορίτζιναλ, αλλά το spicy miso beef με μοσχαρίσιο κιμά και ψητό καλαμπόκι είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Γ.Π.

Νορμανού 7, Μοναστηράκι, Τ/213-09.92.247

Couleur Locale

Ανάμεσα στα παλαιοπωλεία του Μοναστηρακίου είναι χωμένη η είσοδος του Couleur Locale. Από εκεί με το ασανσέρ θα φτάσεις απευθείας στον 3ο όροφο με θέα τον Παρθενώνα. Νεαρόκοσμος που χαζεύει την πόλη από ψηλά, speciality καφές από τους Samba coffee roasters, φαγητό και κοκτέιλ από 9 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα η ταράτσα φιλοξενεί και μουσικούς καλεσμένους σε house και lounge dj sets. Γ.Π.

Νορμάνου 3, Μοναστηράκι, Τ/216-70.04.917

Norman Athens Bar

Άνοιξε πρόσφατα στη Νορμάνου και έφερε έναν αέρα ανανέωσης στην περιοχή. Το μικροσκοπικό, ντιζαινάτο μπαράκι άνοιξε ο Δημήτρης, όταν μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης στην εστίαση αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του. Στο Norman πηγαίνουμε το πρωί για specialty coffee, το απόγευμα για aperitivo και σπιτικά αναψυκτικά Ήδιστον και το βράδυ για τα ιδιαίτερα κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο Δημητρης: κάνει μαγειρέματα και πρωτότυπα blends και δημιουργεί κοκτέιλ όπως το Hibiscus rose mojito με ρούμι, φύλλα μέντας, τριαντάφυλλο Χίου και σπιτικό σιρόπι ιβίσκου και το Mexican flight με τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού και σπιτικό σιρόπι από τσίλι και ροζ αλάτι. Μ.Π.

Νορμάνου 6, Μοναστηράκι, Τ/210-33.16.943

TAF (The Art Foundation)

Άνοιξε το 2009 μέσα σε ένα ερειπωμένο κτίσμα του 19ου αιώνα και ακόμη έχει τον αέρα αθηναϊκού «μυστικού». Το μπαρ που λειτουργεί στην εσωτερική αυλή του κτιρίου και δεν φαίνεται από τον δρόμο είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα της Αθήνας. Εκεί απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό από το πρωί μέχρι το βράδυ υπό τους ήχους τζαζ μουσικής. Πέρα από το μπαρ, το TAF είναι ένας πολυδιάστατος χώρος τέχνης που φιλοξενεί ιδιαίτερες εκθέσεις, site specific projects και σεμινάρια design και τεχνών. Στα δωμάτια των κτισμάτων του TAF, τα οποία έχουν ανακαινιστεί, στεγάζεται γκαλερί η οποία φιλοξενεί έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, εκδηλώσεις και εργαστήρια. Μ.Π.

Νορμάνου 5, Μοναστηράκι, Τ/210-32.38.757

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών