ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

3sixty στο Ναύπλιο

Ένα ultra σύγχρονο μπαρ-εστιατόριο στο Ναύπλιο με ζηλευτή κάβα και καλό φαγητό.

13.06.2012| Updated: 16.02.2024
3sixty στο Ναύπλιο

Ένα ultra σύγχρονο μπαρ-εστιατόριο στο Ναύπλιο με ζηλευτή κάβα και καλό φαγητό.

Η θέση: Βρίσκεται στη γωνία της Βιβλιοθήκης, εκεί που τελειώνει η πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου, σε έναν δρόμο παράλληλο με το μαρμάρινο πλακόστρωτο.

Η ατμόσφαιρα: Μοντέρνος και με διεθνείς επιρροές ο χώρος, από αυτούς που συνήθως συναντάμε στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη. Η αρχιτεκτονική επιμέλεια και το ντιζάιν ανήκουν στη διακεκριμένη Ισμήνη Κάραλη. Πολύ λευκό και φωτεινό, με ψηλά ταβάνια, μίνιμαλ λεπτομέρειες και ποπ αντικείμενα που συνδυάζονται με βαριά φωτιστικά και επιβλητικά τραπεζοκαθίσματα. Για το καλοκαίρι, υπάρχει άνετος εξωτερικός χώρος σε ασπρόμαυρους χρωματισμούς.

Το φαγητό: Το εστιατόριο λειτουργεί από το πρωί, οπότε ο κατάλογος είναι φορτωμένος με πιάτα που μπορεί κανείς να απολαύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σερβίρεται και πρωινό. Από τις σαλάτες προτείνουμε αυτή με τις καρδιές αγκινάρας, τον καπνιστό σολομό και τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Ενδιαφέροντα και τα φρέσκα ζυμαρικά – μπορείτε, μάλιστα, να ζητήσετε να είναι φτιαγμένα από ντίνκελ, δηλαδή δημητριακό που έχει πολύ χαμηλό ποσοστό γλουτένης. Δοκιμάσαμε και προτείνουμε το μοσχαρίσιο καρπάτσιο που αρωματίζεται με ελαιόλαδο βασιλικού, όπως επίσης και το σαγανάκι φέτας σε φύλλο spring roll με σουσάμι, μπαχαρικά και μέλι – τραγανό και γλυκόξινο. Μας άρεσαν πολύ οι φρέσκες, χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες που συνόδευαν το χορταστικό κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 18 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Ο χώρος στον οποίο φυλάσσονται οι φιάλες είναι εντυπωσιακός. Υπάρχουν επιλογές από 18 αμπελώνες, οι οποίες έχουν επιλεχθεί με βάση την εντοπιότητα (πρόκειται κυρίως για αμπελώνες της Πελοποννήσου), ώστε να μπορέσουν οι τιμές να κρατηθούν χαμηλά. Από το πλήρες και ενημερωμένο μπαρ μπορείτε να δοκιμάσετε πληθώρα κοκτέιλ, καλοφτιαγμένων και πολύ οικονομικών.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 8 π.μ. μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Παπανικολάου 26, Παλαιό Νάυπλιο, τηλ.: 27520-28.068.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών