ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ακροβάτης

Μικρομεζέδες, τσίπουρο και λαϊκό τραγούδι σε ένα κλασικό μεζεδοπωλείο.

27.05.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Ακροβάτης

Μικρομεζέδες, τσίπουρο και λαϊκό τραγούδι σε ένα κλασικό μεζεδοπωλείο στο Μεταξουργείο.

Η θέση: Σε μια γειτονιά του Μεταξουργείου, δίπλα σε παλιά σπίτια και αποθήκες με κινεζικά ρούχα, μακριά από το μποτιλιάρισμα της πλατείας με τα τουριστικά ξενοδοχεία.

Η ατμόσφαιρα: Δεδομένου ότι εδώ γυρίστηκε ο «Μπακαλόγατος» και τα Σαββατοκύριακα θα ακούσετε ζωντανή μουσική, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα απλό αλλά γοητευτικό μεζεδοπωλείο με τα όλα του, με υπέροχα, ψηλά και ζωγραφιστά ταβάνια, ξύλινα πορτοπαράθυρα στο χρώμα του άγουρου αμυγδάλου και τραπέζια καφενείου. Και κυρίως ατμόσφαιρα ζεστή, παρεΐστικη.

Το φαγητό: Ό,τι παραγγείλαμε ήταν αρκετά καλό: από τα κεφτεδάκια και τα αυγά καγιανά μέχρι τη λεμονάτη χοιρινή τηγανιά, το σύγλινο Μάνης, το χωριάτικο λουκάνικο και την ελαφρώς σκορδάτη πολίτικη σαλάτα. Μη φανταστείτε, φυσικά, μεγάλες μερίδες… Άλλωστε, εδώ ο ρόλος του φαγητού είναι να συνοδεύει το τσίπουρο, το ούζο ή το κρασάκι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20 ευρώ το άτομο, με τα τσίπουρα.

Η κάβα: Χύμα κρασί, ούζο, τσίπουρο και καλοφτιαγμένος ελληνικός καφές.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά ως αργά το βράδυ (καθημερινές από 8 το πρωί, Σάββατο απο τις 9) και κυριακές 11-9. Αν υπάρχει μια παρατήρηση, έχει να κάνει με το σέρβις, που είναι κάπως ερασιτεχνικό. Το πάρκινγκ στην περιοχή δεν είναι δύσκολο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών