ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αντώνης στο Καγιάνι: Να τι εννοούν όταν μιλάνε για ουζερί στη Μυτιλήνη

Υπάρχει σοβαρός λόγος που αυτό είναι το δημοφιλέστερο ουζερί του νησιού.

29.06.2018| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Αντώνης στο Καγιάνι: Να τι εννοούν όταν μιλάνε για ουζερί στη Μυτιλήνη

Υπάρχει σοβαρός λόγος που αυτό είναι το δημοφιλέστερο ουζερί του νησιού.

Η θέση: Περίπου 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μυτιλήνης, ψηλά στην περιοχή Ταξιάρχες, στο Καγιάνι.

Η ατμόσφαιρα: Θέα προνομιακή ίσαμε τη θάλασσα κι ακόμα παραπέρα – στον ορίζοντα τα παράλια της Μικράς Ασίας. Οικογενειακό περιβάλλον, απλά αλλά γουστόζικα διακοσμημένο, ντόπιοι να το γεμίζουν ασφυκτικά, κι ο Αντώνης πανταχού παρόν, στιβαρός, μετρημένος, αυθεντικός, έτσι και κερδίσετε το χαμόγελό του δεν το παίρνει πίσω με τίποτα. Η περιποίηση σβέλτη, έμπειρη και με φροντίδα.

Το φαγητό: Το γκάλοπ μου για τα καλύτερα μαγαζιά της Μυτιλήνης έδωσε ξεκάθαρη πρωτιά στον Αντώνη στο Καγιάνι. Οι ντόπιοι πίνουν νερό στ’ όνομά του, όχι μόνο γιατί τον εμπιστεύονται τυφλά για την ποιότητα ή για τα νόστιμα μεζεκλίκια του, αλλά και για την αυθεντική προσωπικότητα του ιδίου. Μαγαζί που λειτουργεί από το ’90, κι έγινε γρήγορα στέκι γιατί όπως λέει ο Αντώνης «το φαγητό τους βγάζει συναίσθημα». Και κρέας και ψάρι θα βρούμε εδώ. Δοκιμάστε σουπιά ξιδάτη, κταβάκια (προσφυγάκια) σκορδαλιά, κεφτέδες και συκώτι τηγανιτό. Καθαρές γεύσεις, ξεκάθαρη πρώτη ύλη. Νοστιμιές, οι τραγανοί και μυρωδάτοι γκιουζλεμέδες του (τηγανιτά τυροπιτάκια με χειροποίητη ζύμη), ο μαρινάτος γαύρος, οι παστές σαρδέλες και η μπιζελόφαβα. Αν θέλετε ντόπιο τυρί θα σας κάνει πολύ ωραίο σαγανάκι με λαδοτύρι, κι αν σας αρέσουν οι δυνατές, γινομένες γεύσεις ζητήστε του το ώριμο λαδοτύρι που έχει μεστώσει στο λάδι.

Ο λογαριασμός: 10-18 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Το ούζο ρέει άφθονο – οι μεζέδες το τραβάνε γι’ αυτό έχει μεγάλη ποικιλία σε ουζάκια λεσβιακά. Ζητήστε όμως αν προτιμάτε και κρασί, όλο και κάτι καλό θα ξεθάψει από την κάβα του.

Επιπλέον πληροφορίες: Τα Σαββατοκύριακα θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση. Καθημερινά 9:00-00:00 και Κυριακές 12:30-18:30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών