Τις μαγειρικές ικανότητες του σεφ Απόστολου Στεργιόπουλου τις έχουμε ενδεχομένως γευτεί κατά τη διάρκεια της μεγάλης θητείας του στο Il Salumaio d’ Atene της Κηφισιάς. Εκεί απέκτησε καλή εμπειρία στην ιταλική μπιστρουδένια μαγειρική, ενώ κατά τα φαινόμενα κατέχει και τη γαλλική. Στο Bistrot Άρνη, όπου εκτός από σεφ είναι και συνιδιοκτήτης μαζί με τα δύο του αδέρφια, καταπιάνεται με την ευρωπαϊκή κουζίνα, με κλασική, παρά δημιουργική διάθεση. Ο ίδιος εξηγεί ότι «οι συντοπίτες μου προτιμούν να γευτούν ξένα προϊόντα και να απολαύσουν διεθνείς κουζίνες από το να δοκιμάσουν τα υλικά του τόπου τους πειραγμένα». Σίγουρα πάντως τα πιάτα που σερβίρει είναι κομμένα και ραμμένα για τον πολύ ιδιαίτερο χώρο που εξελίσσεται ως συνέχεια του ξενοδοχείου Arni Hotel Domotel. Πρόκειται για ένα προπολεμικό κτίριο ροκοκό τεχνοτροπίας -κάποτε διέθετε και εντυπωσιακό τρούλο-, που λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο, στη συνέχεια ως θεατρική σκηνή, αργότερα έγινε καφενείο και τις τελευταίες δεκαετίες μετατράπηκε σε εστιατόριο.
Τα κλασικά που μας λείπουν
Απολαύσαμε καθησυχαστικά νόστιμο φαγητό, σε ένα μενού που αναβιώνει πιάτα παλιά, αλλά με πολύ άποψη. Η σαλάτα Ceasar’s, τα μοσχαρίσια φιλετάκια με άγρια μανιτάρια, κρέμα γάλακτος και ρουστίκ πουρέ πατάτας με σβόλους, όπως και τα μοσχαρίσια μάγουλα μπρεζέ με μεταξωτό πουρέ τοπιναμπούρ ήταν απλώς υπέροχα. Το φιλέτο Rossini από ντόπια μοσχάρια είναι από τα ευπώλητα του καταλόγου, η αποδομημένη κρεατόπιτα δίνει ρέστα γεύσης και το κριθαρότο με γαρίδες, λαχανικά και σαφράν περιείχε τον θαλασσινό πλούτο μιας ιδεώδους μπισκ. Στα συν, το ότι η λίστα με κρασιά της ευρύτερης περιοχής ενημερώνεται συχνά. Αξίζει να παρακολουθείτε τη σελίδα τους στο facebook όπου ενημερώνουν για γαστρονομικά και οινικά αφιερώματα με καλεσμένους Έλληνες σεφ και παραγωγούς. Επίσης, λειτουργεί και υπηρεσία delivery.