ΕΞΟΔΟΣ

Broccolino: Για ορίτζιναλ ιταλικό

Για φρέσκα ζυμαρικά, σαλάτες με ντόπια υλικά και πιο σύγχρονες συνταγές, όπως το ταρτάρ γαρίδας.

19.10.2017

Ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι με μια ζηλευτή αυλή στεγάζει εδώ και 14 χρόνια το μαγειρικό ταλέντο ενός «ροκ» ζευγαριού. Τα τραπέζια έχουν ψηφιδωτές επιφάνειες, λουλούδια και δέντρα κάνουν σκιά στην αυλή, τα πιτσιρίκια τους τρέχουν ξυπόλυτα. Μια πολύχρωμη τοιχογραφία θα τραβήξει το βλέμμα σας. Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες του Broccolino, Cristina και Elia, μαγειρεύουν κυρίως την κουζίνα της περιοχής Emilia-Romagna, από όπου βαστάει η σκούφια τους. Φρέσκα ζυμαρικά, σαλάτες με ντόπια υλικά και πιο σύγχρονες συνταγές, όπως το ταρτάρ γαρίδας. Νιόκι με τρούφα και προβολόνε, ταλιολίνι με φρέσκια ντομάτα, κρεμώδη μοτσαρέλα και βασιλικό είναι μόνο δύο από τις καλύτερες συνταγές τους. Δυστυχώς, σερβίρουν μόνο ιταλικό κρασί. Ευτυχώς, φτιάχνουν υπέροχα γλυκά, με highlight μια τιραμισού που θα σας μείνει αξέχαστη. Περί τα 20 €/άτομο, χωρίς κρασί.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών