ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Φαγητό μετά μπάνιου στην Αττική

Πανέμορφες παραλίες γύρω από την πολύβουη πόλη. Το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο και συνδυάζουμε τις βουτιές μας με καλό φαγητό.

03.07.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Εικονογράφηση: Θάνος Κακολύρης
Φαγητό μετά μπάνιου στην Αττική

Πανέμορφες παραλίες γύρω από την πολύβουη πόλη. Το εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο και συνδυάζουμε τις βουτιές μας με καλό φαγητό.

Γεύσεις από την Πόλη
Μοντέρνο ψητοπωλείο, που, αν δεν το ξέρεις, δεν σου τραβάει το μάτι. Προτείνω το κεμπάπ τους, είναι best seller και λόγος ικανός για να έρθετε. Φρέσκος κιμάς, καλοζυμωμένος, ψήνεται στα κάρβουνα όσο πρέπει, για να μείνει ζουμερό το πολίτικο κεμπάπ. Στη μερίδα μπαίνει μαζί με σάλτσα και γιαούρτι, πιτούλες, ψητή ντομάτα και πιπεριά. Μην παρασυρθείτε από τις πολλές επιλογές, η μερίδα είναι χορταστική και η επιλογή του κεμπάπ η καλύτερη του καταλόγου. Νένα Δημητρίου

Γεύσεις από την Πόλη, Λεωφ. Ποσειδώνος 20, Βάρκιζα, Τ/210-89.76.260.


(Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός)

Θεόδωρος και Ελένη

Δεν σας λέμε κάτι καινούργιο πιθανότατα, αλλά υπενθυμίζουμε πως η καλύτερη επιλογή μετά το μπάνιο είναι η ταβέρνα του Θεόδωρου και της Ελένης. Αν βρείτε τραπέζι, θα δοκιμάσετε δύο υπέροχες συνταγές για μύδια, μια κλασική επιλογή μαρινιέρ με σκόρδο και σβησμένα με κρασί και άλλη μία με σάλτσα φέτας, αρκετά ταιριαστή, αν και ολίγον πιο αλμυρή. Ωραίες τηγανητές πατάτες και ούζο αρκούν για να συμπληρώσουν την πιο δυνατή τριάδα στο τραπέζι σας. Νένα Δημητρίου

Θεόδωρος και Ελένη, Λεωφ. Λεγραινών, Λεγραινά, Τ/22920-51.936


(Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης)

Χειμώνα-Καλοκαίρι
Μετά το μπάνιο στη θάλασσα, πεινάμε πολύ. Δεν μας φτάνει πλέον ο λουκουμάς με τη ζάχαρη ή το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Θέλουμε καλομαγειρεμένο φαγητό, σε κανονικές τιμές, ιδανικά σε καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον. Το Χειμώνα-Καλοκαίρι του Φώτη Χρυσανθίδη θα μας καλύψει απόλυτα με τη δροσερή αυλή του και τη νόστιμη κουζίνα του. Από τα επιδέξια χέρια της Νίκης Παρλιάρου-Χρυσανθίδου θα απολαύσουμε χειροποίητο μαντί, ντολμαδάκια γιαλαντζί, την υπέροχη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα της, τυροκροκέτες, χουνκιάρ, φιλέτο κοτόπουλο με μπίρα, σουβλάκι κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας, γιαουρτλού και άλλες πολίτικες και μεσογειακές γεύσεις. Η αγαπημένη μας μαγείρισσα, ως εξαιρετική οικοδέσποινα, θα φροντίσει για κάθε ιδιοτροπία μας (αρκετές είναι οι φορές που ετοιμάζει ένα πιάτο σύμφωνα με τα γούστα του πελάτη) και δεν θα ησυχάσει αν δεν φύγουμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Και πώς να μη φύγουμε ευχαριστημένοι, αφού θα κλείσουμε το γεύμα μας με ένα από τα εκπληκτικά επιδόρπια του γνωστού ζαχαροπλάστη και ιδιοκτήτη Φώτη Χρυσανθίδη, όπως μπίτερ σοκολάτα με ουίσκι, τάρτα τζιαντούγια, τσιζκέικ με φράουλες, γκανάς αρωματισμένη με μαστίχα, προφιτερόλ με παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας, κ.ά. Μαρία Βασιλοπούλου

Χειμώνα-Καλοκαίρι, Λ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι – Νέα Μάκρη, Τ/22940-99.704, 6937-067.332.


Πατιρντί (πρώην Κιούπι)
Οι Κερατιώτες το γνωρίζουν εδώ και χρόνια ως Κιούπι και ίσως χρειαστεί να το αναζητήσετε με αυτό το όνομα, στη δεύτερη μεγαλύτερη παραλία της Κακιάς Θάλασσας. Χτισμένο ψηλά, πάνω στον βράχο, είναι η κατεξοχήν επιλογή μετά το μπάνιο στην παραλία, για καλό και φρέσκο ψαράκι. Τον Αύγουστο επικρατεί το αδιαχώρητο. Προτιμήστε καθημερινές και επιλέξτε τα τηγανητά ψάρια κάθε λογής, φερμένα από το κοντινό Λαύριο. Στα συν, η θαυμάσια θέα και η δροσιά από το αιώνιο βοριαδάκι της περιοχής. Βιβή Κωνσταντοπούλου

Πατιρντί, Κακιά Θάλασσα, Κερατέα, Τ/22990-28.467.


Γιωργάκης
Το Δασκαλειό έχει τρεις μικρές παραλίες στη σειρά. Στην πρώτη θα βρείτε τον Γιωργάκη, ψαροταβέρνα που μοιάζει με φτωχικό σπιτάκι, πάνω στο κύμα, ασβεστωμένο, με μπλε πόρτα και παράθυρα, χωρίς πινακίδα. Ψάρι φρέσκο, τιμές λογικότατες και σπεσιαλιτέ η εξαίσια αχινοσαλάτα και το φημισμένο μαριδάκι στο τηγάνι. Ειδικότητα το καλό ψήσιμο μεγάλου ψαριού που παραμένει ζουμερό (δοκιμάστε σφυρίδα-ποίημα). Νοστιμότατα και τα ορεκτικά. Βιβή Κωνσταντοπούλου

Γιωργάκης, 1η παραλία Δασκαλειού, Κερατέα, Τ/22990-28.040.


Σαρδελάκι με Θέα
Απλά, φρέσκα και σε καλές τιμές. Στο Σαρδελάκι θα εκτιμήσετε την πρώτη ύλη, το μαστόρικο τηγάνι και το καλό ψήσιμο. Δίπλα στη θάλασσα και στη σκιά των δέντρων, θα δοκιμάσετε αθερίνα, γαύρο και κουτσομουράκια στο τηγάνι, σαρδέλα, γαρίδα, χταπόδι, λαβράκι και άλλα πολλά στη σχάρα. Τα φρέσκα όστρακα είναι επίσης στο μενού, όπως και οι πεντανόστιμες καραβίδες με χοντρό αλάτι. Μεγάλη ποικιλία σε οίνους και αποστάγματα. Λίνα Καπετάνιου

Σαρδελάκι με θέα, Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, Τ/210-96.70.913.


©2016 Dim Vergis

Καστελόριζο
Κομψός και ταυτόχρονα οικείος και ζεστός, ο χώρος του εστιατορίου προσφέρει θέα στον κόλπο της Βάρκιζας και στη θάλασσα. Στο μενού θα βρείτε κλασικές επιλογές, φτιαγμένες από έμπειρα χέρια με άριστες πρώτες ύλες: ακόμα και αν ο καιρός είναι ζεστός, δοκιμάστε τη χωριάτικη μπουγιαμπέσα με φρέσκα πετρόψαρα και σφυρίδα, ενώ μην παραλείψετε τη λευκή ταραμοσαλάτα. Οι γαρίδες γίνονται σαγανάκι με φέτα Ηπείρου, τα μύδια αχνίζονται με ζωμό λαχανικών και άγρια ρίγανη, οι ντολμάδες γεμίζονται με θαλασσινά και ρύζι και οι καραβιδοουρές από τη Χαλκίδα σοτάρονται με κόλιανδρο και λάιμ. Λίνα Καπετάνιου

Καστελόριζο, Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, Τ/210-96.55.022.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών