ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Γιαννούλα

Τα γνωστότερα σουτζουκάκια στην Κασσάνδρου, μόνο που Γιαννούλα δεν υπάρχει στην ιστορία.

17.04.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Γιαννούλα

Τα γνωστότερα σουτζουκάκια στην Κασσάνδρου, μόνο που Γιαννούλα δεν υπάρχει στην ιστορία.

Η θέση: Στην Κασσάνδρου, ανάμεσα στο Διοικητήριο και τον Άγιο Δημήτριο.

Η ατμόσφαιρα: Για είκοσι χρόνια, μέχρι το 1994, το μαγαζί λεγόταν Ταβέρνα-Ψησταριά Ο Γιάννης. Μετά την ανακαίνιση οι πελάτες βάφτισαν το μαγαζί Γιαννούλα, από το παρατσούκλι που είχαν δώσει στη γυναίκα του Γιάννη, τη Βιργινία, η οποία ήταν η μαγείρισσα. Έφτιαχνε φαγητό για την οικογένειά της κι από αυτό έβγαζε κάνα μεζέ στους θαμώνες του καφενείου που πήγαιναν καθημερινά. Σήμερα ο Σταύρος Γεωργίου με τη γυναίκα του Κατερίνα και τον αδερφό του Νίκο διατηρούν το μαγαζί των γονιών τους ως παραδοσιακή ταβέρνα. Εδώ μέσα μεγάλωσαν οι ίδιοι, εδώ μεγαλώνουν και τα παιδιά τους. Κάτω από την ταβέρνα υπάρχει κι ένα από τα θρυλικά προβάδικα της πόλης, όπου τα νεοσύστατα συγκροτήματα έκαναν πρόβες, έγραφαν τη μουσική τους νότα – νότα. Στο χώρο θα δείτε ένα τζουκ μποξ και μερικές ρετρό φωτογραφίες τραγουδιστών.

Τo φαγητό: Κλασική ελληνική ταβέρνα με λίγα ορεκτικά, σαλάτες και της ώρας. Σπεσιαλιτέ το σουτζουκάκι της σχάρας ( στη Θεσσαλονίκη σουτζουκάκια λένε τα μακρόστενα ψητά μπιφτεκάκια σχάρας). Το κρέας το παίρνουν από το διπλανό χασάπικο εδώ και χρόνια. Ζυμώνουν καθημερινά τουλάχιστον 2,5 κιλά σουτζουκάκια, ανάμεικτα με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά, ρίγανη και αλατοπίπερο. Οι κεφτέδες είναι μοσχαρίσιοι.

 Ο λογαριασμός: Καμία μερίδα δεν κοστίζει πάνω από 5,5€. Υπολογίστε περίπου 12 ευρώ το άτομο. 

Η κάβα: Η πολυετής συνεργασία με την τοπική οινοποιεία Κεχρής είναι αποκλειστική. Εδώ θα βρείτε την καλή θεσσαλονικιώτικη ρετσίνα Κεχριμπάρι όπως και κάποια από τα νέα κρασιά τους.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τη 13.00. Κυριακή κλειστά, η οικογένεια πάει για ψάρι. Η στάθμευση είναι δύσκολη στην γειτονιά τις ώρες που είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα. Αναζητήστε θέση στους κάθετους δρόμους της παράλληλης οδού, Ολυμπιάδος.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT