ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Η περιβόητη «Μουριά του Μυριβήλη»

Θα μπορούσαν να κάνουν και σεμινάρια περί ψησίματος χταποδιού. Στεγνωμένα πρώτα στον αέρα κάτω από την πελώρια μουριά, τα χταπόδια ξεροψήνονται στα βιοκάρβουνα, καψαλίζονται εξωτερικά, …

22.09.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Η περιβόητη «Μουριά του Μυριβήλη»

Θα μπορούσαν να κάνουν και σεμινάρια περί ψησίματος χταποδιού. Στεγνωμένα πρώτα στον αέρα κάτω από την πελώρια μουριά, τα χταπόδια ξεροψήνονται στα βιοκάρβουνα, καψαλίζονται εξωτερικά, μένουν χυμώδη μέσα, βγάζουν θάλασσα όπως τα κόβεις. Μάστορας άφταστος ο ιδιοκτήτης Βαγγέλης Στυλιανός, έχει μαζί με τον αδερφό του Λευτέρη την περίφημη ταβέρνα όπου εμπνεόταν νουβέλες και διηγήματα ο Συκαμνιώτης Στράτης Μυριβήλης μπροστά στο λιμανάκι. Η ταβέρνα λειτουργεί από το ’30! Από τα πιο δημοφιλή τους ο παστουρμάς μαγιάτικου, η εξαιρετική λακέρδα και η παστή σαρδέλα τους, οι σκορδάτες γαρίδες και η τηγανητή σουπιά με ξίδι και πιπέρι, οι γαριδομακαρονάδες και οι αστακομακαρονάδες. Ζητήστε το ούζο 100% εξ αποστάξεως που φτιάχνει για λογαριασμό τους η ποτοποιία Σμυρνιώ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών