ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Indian Masala

Ινδικές γεύσεις σ’ ένα μικρό αλλά πολυσύχναστο εστιατόριο της Ερμού.

27.03.2011| Updated: 16.02.2024
Indian Masala

Ινδικές γεύσεις σ’ ένα μικρό αλλά πολυσύχναστο εστιατόριο της Ερμού.

Η θέση: Στο μη πεζοδρομημένο κομμάτι της Ερμού, προς Θησείο, ανάμεσα σε επιπλοποιεία και αντικερί.

Η ατμόσφαιρα: Μικρό, ζεστό και «πορφυρό». Ατμοσφαιρικός φωτισμός, που διαλύεται όμως από την πολυκοσμία και την αναπόφευκτη βαβούρα.

Το φαγητό: Φάγαμε τις πίτες ταντούρι (τρόπος ψησίματος που παραδοσιακά γίνεται μέσα σε κάτι σαν πιθάρι), τις οποίες βρήκαμε αρκετά νόστιμες. Απλές, με κρεμμύδι και πιπεριά, με φυστίκια, με τυρί, με κρέας. Γευστικό ήταν και το Onion Bhajhi -λεπτοκομμένα τηγανισμένα κρεμμυδάκια με αυγά, φακή και μπαχαρικά- το οποίο όμως δεν είχε τη σπιρτάδα του φρεσκοτηγανισμένου. Η σαλάτα Chicken Tika, με ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου μαριναρισμένο με μπαχαρικά, μαρούλι, ντοματίνια, αγγούρι και ελαφρώς πικάντικη σάλτσα από γιαούρτι και κόλιανδρο, αν και στον κατάλογο «έδειχνε» λαχταριστή, στην πραγματικότητα ήταν άνευρη, με όλα αυτά τα συστατικά να μη δένουν και πολύ μεταξύ τους. Το μοσχάρι με κάρι και μπαχαρικά ήταν πεντανόστιμο και καλομαγειρεμένο – έλιωνε στο στόμα. Το ίδιο και το κοτόπουλο vildaloo, αν και η σάλτσα του ήταν πραγματικά πολύ καυτερή για τα γούστα μας.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσουμε περίπου 15 – 20 € το άτομο.

Η κάβα: Κρασί έχει εμφιαλωμένο αλλά μπορείτε να πιείτε και ινδική μπίρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 11.30 το πρωί μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Λάβετε υπόψη σας ότι το εστιατόριο δεν δέχεται κρατήσεις και, σε πολυσύχναστες μέρες, ίσως χρειαστεί να περιμένετε πάνω από 10 λεπτά. Αν αποφασίσετε να πάτε, πάρτε καλύτερα ταξί ή το μετρό. Αυτοκίνητο στο κέντρο είναι μεγάλο ρίσκο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών