ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κιματοθραύστης

Στον κυματοθραύστη του «Κιματοθραύστη», δηλαδή στην βιτρίνα-μπουφέ του, θα βρεις μαγειρευτά, κρεατικά και σαλάτες. Διάλεξε το πιάτο σου και ξεκίνα να γεμίζεις.

16.07.2012| Updated: 16.02.2024
Κιματοθραύστης

Στον κυματοθραύστη του «Κιματοθραύστη», δηλαδή στην βιτρίνα-μπουφέ του, θα βρεις μαγειρευτά, κρεατικά και σαλάτες. Διάλεξε το πιάτο σου και ξεκίνα να γεμίζεις.

Η θέση: Στο κέντρο της πόλης, λίγο πιο πάνω και απέναντι από τα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η ατμόσφαιρα: Η ανοιχτή κουζίνα, η επιλογή του μπουφέ ως τρόπου πώλησης, οι ζωγραφικοί πίνακες, οι καλλιτεχνικές ανακοινώσεις στους τοίχους και φυσικά τα μοναστηριακά τραπέζια στο πεζοδρόμιο, που σχεδόν σε εξαναγκάζουν  να κοινωνικοποιηθείς, μας κάνουν να μιλάμε για ένα μητροπολιτικό street εστιατόριο. Για όσους προτιμούν την απομόνωση, τα μικρά τραπεζάκια στο εσωτερικό του καταστήματος είναι μια καλή λύση. Μην ανησυχείτε· τα παράθυρα είναι ανοιχτά.

Το φαγητό: Τα πιάτα χρεώνονται ανάλογα με το μέγεθος και όχι με το περιεχόμενο. Δηλαδή επιλέγεις το μικρό ή το μεγάλο πιάτο στην στάνταρ τιμή και τα γεμίζεις κατά βούληση. Για παράδειγμα, στο μικρό πιάτο του «πρώτου» μπορείς να βάλεις είτε ποικιλία από σαλάτες είτε ένα κρεατικό και ρύζι ή μακαρόνια· η τιμή θα είναι ίδια. Το ίδιο ισχύει και για το κανονικό πιάτο, στο οποίο μπορείς να χωρέσεις ένα ή δύο διαφορετικά είδη κρέατος ή μόνο ζυμαρικά ή όποιον άλλο συνδυασμό προτιμάς. Από την ποικιλία των φαγητών που είδαμε στη βιτρίνα δοκιμάσαμε νοστιμότατες φακές σαλάτα με πλιγούρι (αντί για το κλασικό φακόρυζο), φάβα την οποία δεν αλέθουν, ρύζι με μαυροκούκι και κουνουπίδι γιαχνί, ελαφρύ και τραγανό. Ωραία η σαλάτα με πορτοκάλι, σέλινο, σπανάκι και κόκκινο λάχανο και απολαυστικό το χοιρινό σε λευκή σάλτσα με λαχανικά. Το σμυρναίικο σουτζούκι βαρύ όπως πρέπει και -το κυριότερο- χειροποίητο, ενώ υπάρχει επίσης χειροποίητο μπιφτέκι και μπιφτέκι κοτόπουλο. Από τον μπουφέ περνάνε καθημερινά τουλάχιστον 3 ζυμαρικά και άλλα τόσα ψαρικά. Συνολικά το μενού περιλαμβάνει περίπου 25 πιάτα την ημέρα που συνεχώς ανανεώνονται και είναι πάντα φρεσκομαγειρεμένα και προσεγμένα.

Ο λογαριασμός Το μικρό πιάτο έχει 3,80 € και το μεγάλο 6,80 € – εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής!

Η κάβα Έχει βιολογικό λευκό και κόκκινο κρασί, μπίρα και αναψυκτικά ΈΨΑ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ελεύθερο πάρκινγκ στην περιοχή δεν βρίσκεις εύκολα, εκτός αν είναι Αύγουστος. Το μαγαζί λειτουργεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών