ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κουζεινερί: Σύγχρονη κρεοφαγία περιωπής στο Ηράκλειο

Νέες τάσεις, έθνικ στοιχεία από κουζίνες της λατινικής Αμερικής, σοβαρό ψήσιμο κρέατος, πολύ νόστιμα ζυμαρικά και ριζότι.

02.11.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: ΕΦΗ ΠΑΡΟΥΤΣΑ
Κουζεινερί: Σύγχρονη κρεοφαγία περιωπής στο Ηράκλειο

Νέες τάσεις, έθνικ στοιχεία από κουζίνες της λατινικής Αμερικής, σοβαρό ψήσιμο κρέατος, πολύ νόστιμα ζυμαρικά και ριζότι.

Η θέση: Στον πεζόδρομο της Μαρινέλλη που βγαίνει στη θάλασσα, μια ωραία γειτονιά που αναβαθμίστηκε με 4-5 αξιόλογες επιλογές φαγητού.


Η ατμόσφαιρα: Σύγχρονο εστιατόριο με προσανατολισμό το καλό κρέας, από τον ιδιαιτέρως ικανό σεφ και ιδιοκτήτη Νίκο Κουρίνο. Φροντισμένη διακόσμηση και επαρκής εξυπηρέτηση. Ησυχο τα μεσημέρια καθημερινά, πιο φασαριόζικο τα βράδια, ο κόσμος φαίνεται να ευχαριστιέται το φαγητό του και η σάλα τραντάζεσαι από τσουγκρίσματα, γέλια και κουβεντολόι.

Το φαγητό: Ολα τα πιάτα είναι πληθωρικά, με γεωμετρικό στήσιμο και διεθνές ταμπεραμέντο, όπως για παράδειγμα, το χαλούμι περασμένο σε σουβλάκι, με σκορδάτη σάλτσα τσιμιτσούρι ή τα νιόκι με οσομπούκο, μελωμένα μέσα στη σάλτσα από το λιωμένο μοσχαρίσιο κότσι.


Πολλές κοπές και “ράτσες”, κρέας περιποιημένο, αρκεί ελάχιστο ψήσιμο για να αναδειχτεί. Η επίσκεψη αξίζει ακόμα κι αν παραγγείλετε μονάχα μια εξαιρετικά ψημένη πικάνια με ένα μπουκάλι ερυθρό κρασί. Επιδόρπιο απαραιτήτως, ό,τι και αν είναι στο μενού ημέρας. Το μιλφέιγ τους, με βαριά, βουτυρένια κρέμα ζαχαροπλαστικής αρκούντως γλυκιά, θα θεωρήσετε πως προηγείται των άλλων επιδορπίων. Δεν είναι λεπτοκαμωμένο, ούτε ίσως θυμίζει μιλφέιγ, αλλά σίγουρα δεν θα το λησμονήσετε μέχρι την επόμενη φορά.

Ο λογαριασμός: Περί τα 25 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί.

Η κάβα: Η λίστα τους είναι αποτέλεσμα διεξοδικής έρευνας και μελέτης, χωρισμένη σύμφωνα με χαρμάνια και μονοποικιλιακά (χωρισμένα με τη σειρά τους ανά ποικιλία ή και περιοχή). Σαρανταοκτώ ετικέτες συνθέτουν τον διεθνή αμπελώνα με κρασιά που εκπροσωπούν μια μόνο ποικιλία, ενώ τουλάχιστον 25 είναι τα ερυθρά ελληνικά blends. Θα χαθείτε, ζητήστε βοήθεια ή την ιδανική πρόταση για το φαγητό που θα παραγγείλετε.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 13.00 – 00.30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών