ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λιώτα

Για τούτη την ταβέρνα «ξενιτεύονται» από όλες τις μεριές της Λέσβου. Η οικογένεια Ματζουράνη φέρνει εγγυημένα ντόπια κρέατα από το κρεοπωλείο του Λουκαδέλλη στην Άντισσα. …

22.09.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Λιώτα

Για τούτη την ταβέρνα «ξενιτεύονται» από όλες τις μεριές της Λέσβου. Η οικογένεια Ματζουράνη φέρνει εγγυημένα ντόπια κρέατα από το κρεοπωλείο του Λουκαδέλλη στην Άντισσα. Φημισμένοι ψήστες από το ’46 που πρωτολειτούργησε το μαγαζί. Βλίτα και καλοβρασμένα αμπελοφάσουλα, γκιουζλεμέδες, έκτακτο λαδοτύρι σαγανάκι από το τυροκομείο του Θυμέλη. Από τα κάρβουνα δοκιμάσαμε παϊδάκι αρνίσιο γάλακτος-αφρό και λεπίδι (χοιρινό λαιμό)-λουκούμι! Σκιερή αυλή με ζαρταλούδια, μηλιές, ξινά, συκιές και έναν πλάτανο απροσδιορίστου ηλικίας. Μαγεία!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών