ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαγυράκος

Ένα προσεγμένο συνοικιακό ψητοπωλείο με ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις και έμπειρο σεφ στην κουζίνα.

16.07.2013| Updated: 25.06.2021
Μαγυράκος

Ένα προσεγμένο συνοικιακό ψητοπωλείο με ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις και έμπειρο σεφ στην κουζίνα.

Η θέση: Στην πλατεία Γεωργίου Κολλημένου που βρίσκεται σε μια άκρη του Βύρωνα, επί της οδού Αγίας Σοφίας, κοντά στο θέατρο Βράχων. Μια συνοικιακή πλατεία, με ψηλά σκιερά δέντρα και λίγα μαγαζιά, την οποία όλη η γειτονιά αναφέρει με το παλιό της όνομα (πλατεία Τσιρακοπούλου).

Η ατμόσφαιρα: Είναι η πιο καινούργια «άφιξη» στην πλατεία, μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής και παρ’ όλα αυτά έχει καταφέρει να κάνει εντύπωση. Το εσωτερικό του χώρου είναι μοντέρνο και όμορφο με μαυροπίνακες σε διάφορες επιφάνειες, μεγάλες τζαμαρίες και «κολιέ» από αποξηραμένα κηπευτικά στους τοίχους.

Το φαγητό: Ο κατάλογος έχει πολλά πρωτότυπα πιάτα για ψητοπωλείο, ανάμεσα σε αυτά, τα ρολάκια μελιτζάνας και το ψητό ταλαγάνι στα ορεκτικά, η ωραιότατη σαλάτα «μαγυράκος» με λαχανικά, ξηρούς καρπούς και μπέικον αλλά και τα χειροποίητα ντιπ που συνοδεύουν τα πιάτα. Το τζατζίκι εξαιρετικό, το ντιπ γιαουρτιού πολύ δροσιστικό ακόμα και αυτό με τη μαγιονέζα και το ψιλοτριμμένο καρότο ήταν ελαφρύ και γευστικό χωρίς να είναι δυσάρεστα λιπαρό. Το βαρύ πυροβολικό του βέβαια είναι τα ψητά κρεατικά. Ξεχωρίσαμε το σπιτικό μπιφτέκι από μοσχαρίσια λάπα, καλύτερο από της μαμάς μας, αλλά την καρδιά μας έκλεψαν τα μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας που ήταν καλοψημένα, αφράτα και ζουμερά. Όσο για τα κλασικά σουβλάκια, δεν είναι μόνο τα ζουμερά κρέατα που βάζουν, αλλά και οι μοναδικές πίτες που χρησιμοποιούν: φρέσκες, φτιαγμένες από βιοτεχνία ειδικά για το συγκεκριμένο ψητοπωλείο, χωρίς συντηρητικά. Μάλιστα, εκτός από τις λευκές και τις πίτες με αλεύρι ολικής άλεσης υπάρχουν και οι καλαμποκίσιες. Μετά από αυτή τη γευστική εμπειρία, μάθαμε ότι ο Παύλος Πούλιος, που βρίσκεται στην κουζίνα, ήταν σεφ στο Γκολφ της Γλυφάδας για 25 χρόνια.

Ο λογαριασμός: Δεν θα πληρώσουμε περισσότερα από 25 ευρώ το ζευγάρι.

Η κάβα: Μπίρες, χύμα κρασί, και τα τοιαύτα, δηλαδή ό,τι «παίζει» σε ένα ψητοπωλείο.

Επιπλέον πληροφορίες: Οι περισσότερες από τις κρεολιχουδιές είναι χειροποίητες. Το κομμάτι που παίρνει ο σεφ για τον γύρο είναι σπάλα μαζί με πανσέτα και για τα καλαμάκια λαιμό. Ζουμερός είναι ο γύρος από κοτόπουλο, που επίσης φτιάχνει με χέρια του. Τα χοιρινά που χρησιμοποιεί έρχονται από τη φημισμένη φάρμα Danish Crown στη Δανία. Ανοιχτά κάθε μέρα εκτός Κυριακής, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Αγίας Σοφίας 95, Βύρωνας, τηλ. 211 01 20 686

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών