ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Εις Υγείαν

Ένα ταβερνάκι στο Βύρωνα με νόστιμα εδέσματα σε καλές τιμές.

27.11.2013| Updated: 25.06.2021
Εις Υγείαν

Ένα ταβερνάκι στο Βύρωνα με νόστιμα εδέσματα σε καλές τιμές.

Η θέση: Κρυμμένο σε μια γειτονιά του Βύρωνα, με κήπους στις χαμηλές κατοικίες τριγύρω, λίγα μόλις τετράγωνα από την πίσω πλευρά του όμορφου πάρκου της Καισαριανής. Δεν θα το βρείτε χωρίς τη βοήθεια του χάρτη!

Η ατμόσφαιρα: Κλασικό, οικογενειακό ταβερνάκι στολισμένο με γούστο και με τις νεραντζιές του δρόμου να «μπαίνουν» μέσα στο μαγαζί καθώς τα πλαστικά παραπετάσματα της αυλής κόβουν τον αέρα αλλά όχι την εικόνα. Η ησυχία, η χαλαρότητα, το φως και το πράσινο χρώμα μοιάζει να είναι τα υλικά που βοηθούν στην καλή όρεξη.

Το φαγητό: Έντιμο, σπιτικό φαγητό από δύο αδέλφια σεφ που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια δική τους επιχείρηση. Δοκιμάσαμε την σαλάτα «εις υγείαν», μια «πειραγμένη» ντοματοσαλάτα με παξιμάδια, τριμμένη φέτα και σάλτσα με μπαλσάμικο, λάδι και μια ιδέα μουστάρδας. Εξαιρετικά τα κρητικά καλτσούνια, τόσο τα ανάμεικτα, με χορταρικά και τυρί, όσο και αυτά με μυζήθρα, σουσάμι και μέλι, ενώ η τυροκαυτερή έκανε πιο αισθητή τη σπιτική διάσταση της κουζίνας. Από τα κυρίως μας εντυπωσίασαν πραγματικά τα μπιφτέκια κοτόπουλου, τα χοιρινά μπριζολάκια και η τηγανιά με το κοτόπουλο. Μην ξεχάσω τις τηγανητές πατάτες που είναι κομμένες στο χέρι χονδρές και τηγανισμένες έτσι ώστε να μην έχουν κρατήσει καθόλου λάδι.

Ο λογαριασμός: Εμείς τα καταφέραμε να φτάσουμε στα 20 το άτομο με ποτό, αλλά με μια πιο συγκρατημένη διάθεση, τα 15 ευρώ είναι μια λογική κατανάλωση, πάντα με ποτό.

Η κάβα: Καλόπιοτη η τσικουδιά και χωρίς να αφήνει τα σημάδια της την επόμενη μέρα. Το ίδιο καλόπιοτος και ο χύμα Μαρουβάς από την Κρήτη.

Επιπλέον πληροφορίες: Είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1 το βράδυ.

Εις Υγείαν, Λυδίας 24, Βύρωνας, τηλ.: 210 76 46 836.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών