ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαύρο πρόβατο

Για τσιπουράκι και νοστιμιές value for money στο Παγκράτι.

01.12.2012| Updated: 25.06.2021
Μαύρο πρόβατο

Για τσιπουράκι και νοστιμιές value for money στο Παγκράτι.

Η θέση: Παράλληλα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Τρούμαν, πολύ κοντά στην πλατεία Προσκόπων.

Η ατμόσφαιρα: Καρέκλες που θυμίζουν παλιό καφενείο σε μοντέρνο διάκοσμο. Κυριαρχούν αντιθέσεις άσπρου μαύρου. Ωραία μουσική, ανεβασμένη διάθεση.

Το φαγητό: Ο κατάλογος έχει πολλούς μεζέδες και κάποια κρεατικά, όπως ένα εξαιρετικό λουκάνικο (καραμανλίδικο βοδινό) στη σχάρα, ό,τι πρέπει για τσιπουράκι. Ο,τι δοκιμάσαμε ήταν νόστιμο, ελαφρύ, καλομαγειρεμένο, με «ψαγμένες» πρώτες ύλες και καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Αέρινη η φάβα και όσο πρέπει λεμονάτη, γευστικά τα μαυρομάτικα με κόκκινη πιπεριά και φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ καλή η σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα, μυρωδάτα τα κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο και πεντανόστιμο το χιουνκιάρ μπεγιεντί (μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας), στο μαγείρεμα του οποίου ο μάγειρας είχε… δώσει τα ρέστα του.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20 ευρώ (με τα τσίπουρα).

Η κάβα: Χύμα κρασί, λευκό και κόκκινο, τσίπουρο, ούζο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τη 1 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ., ενώ την Κυριακή λειτουργούν ώς τις 7 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών