ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μύρτιλο: Μεζεκλίδικο φαγητό στη Χώρα της Τήνου

Μοντέρνο, φροντισμένο, σαν ένας σύγχρονος αστικός καφενές μοιάζει.

21.03.2018| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Έβελυν Φωσκόλου
Μύρτιλο: Μεζεκλίδικο φαγητό στη Χώρα της Τήνου

Βρίσκεται χωμένο σε ένα νησιώτικο σοκάκι της Χώρας αυτό το χαριτωμένο ταβερνάκι του νεαρού Γιώργου Δελατόλα. Στο εσωτερικό του το γούστο περισσεύει. Μοντέρνο, φροντισμένο, σαν ένας σύγχρονος αστικός καφενές μοιάζει. Έξω το σκηνικό είναι κλασικά κυκλαδίτικο. Μεζεκλίδικο το φαγητό του, που περιλαμβάνει κάμποσες πλούσιες σαλάτες, αλλά και νοστιμιές όπως παντζαροσαλάτα με καρύδι, φάβα με κρεμμύδι και μαϊντανό, ψητή πατάτα Τήνου με τυρί και χειροποίητο λουκάνικο. Κρεατοφαγικά τα κυρίως, με πιάτα όπως κεφτεδάκια κοκκινιστά, μπριζολάκια κρασάτα, κ.α. Για να γλυκαθείτε δοκιμάστε το τσιζκέικ με μύρτιλο, τάρτα σοκολάτας, πανακότα με καραμέλα.

Η ίδια οικογένεια διατηρεί και τα πολύ όμορφα και πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια Fratelli Rooms, πολύ κοντά στο Μύρτιλο, ακριβώς μπροστά στο λιμάνι και με όμορφη θέα στη θάλασσα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών