ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Νεράιδα

Μια ταβέρνα - όαση για τους γλυκατζήδες, σε μια ρεματιά στην Λακωνία.

18.07.2016| Updated: 25.06.2021
Νεράιδα

Μια ταβέρνα – όαση για τους γλυκατζήδες, σε μια ρεματιά στην Λακωνία.

Η θέση: Στην άκρη του χωριού Άγιος Νικόλαος, στη Λακωνία, κοντά στα Βάτικα ​, κρυμμένη σχεδόν μέσα στην αγριάδα μιας ρεματιάς.

Η ατμόσφαιρα: Όσοι έχουν περάσει έστω κι ένα βράδυ στα τραπέζια της έφυγαν νεραϊδοχτυπημένοι και γι’ αυτό ξαναγύρισαν. Όπως και οι τωρινοί ιδιοκτήτες, Αντώνης και Παντελής, οι οποίοι είχαν γράψει ένα μεγάλο κομμάτι της γαστρονομικής ιστορίας της περιοχής, από την περίφημη καντίνα στην παραλία του Σίμου. Το μαγαζί είναι διακοσμημένο με παλιά αντικείμενα, χωρίς να είναι επιτηδευμένα ρετρό. Θα απολαύσετε την δροσιά της αυλής, κάτω από δέντρα και μια σκιερή κληματαριά, αλλά και το ταπεραμέντο των δύο επικεφαλής.


Το φαγητό: Η κουζίνα είναι τοπική αλλά κυρίως ελληνική, χωρίς σύνορα. Λόγω του ότι το λιμάνι της Λακωνίας ήταν το πρώτο λιμάνι που συναντούσαν παλιά οι ταξιδευτές από την Κρήτη, η κουζίνα της περιοχής έχει επηρεαστεί αρκετά και από τη Μεγαλόνησο. Θα φάτε ωραίο κρέας της ώρας αλλά και μαγειρευτό, υπέροχα πιτάκια Καπαδοκίας με παστουρμά κιμπάρικο, αλλά και τσαϊτια, πιτάκια με φύλλο στο χέρι, με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και δυόσμο. Φτιάχνουν το δικό τους ψωμί, από στάρι αλεσμένο σε πετρόμυλο, τα ζυμαρικά είναι χερίσια και το κρέας λακωνικό.

Παγωτά και γλυκά όλα χειροποίητα, χάρη στην δεξιοτεχνία του Παντελή στην ζαχαροπλαστική.Το γάλα τους το δίνουν οι τσοπάνηδες της περιοχής (αιγοπρόβειο, κάνει το παγωτό καϊμάκι που φτιάχνει ο ίδιος να μοσχοβολάει). Τα γλυκά είναι παράδεισος. Αυτό το Αρμενοβίλ, με αμαρέτο, μαρέγκα και μπόλικα σπασμένα αμυγδαλάκια, παρηγοριά για την απόσταση. Κάνουν γλυκά κουταλιού, τάρτες και ό,τι νέο έχει να επιδείξει η μοντέρνα πατισερί

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε λιγότερα από 20 ευρώ το άτομο, χωρίς ποτό.

Η κάβα: Θα θέλαμε περισσότερες επιλογές σε εμφιαλωμένο κρασί. Θα βρείτε χύμα της περιοχής, από τον αμπελώνα ενός φίλου των ιδιοκτητών. Πολύ ωραία τα επιδόρπια και χωνευτικά λικέρ, από λουλούδια και καρπούς που φυτρώνουν τριγύρω.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Παρασκευή – Κυριακή και αργίες όλο το χρόνο. Ιούνιο – Σεπτέμβριο κάθε μέρα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών