From farm to table κρεοφαγία
Η θέση: Στο χωριό Στενή της Τήνου, δίπλα στον Φαλατάδο και τον Κέχρο.
Η ατμόσφαιρα: Το γοητευτικό καλντεριμάκι του χωριού κάτω από τη δροσιά του πλατάνου είναι το σκηνικό. Το βράδυ, ο κόσμος είναι πολύς (καλύτερα να κάνετε κράτηση), η ατμόσφαιρα γλυκιά.
Το φαγητό: Οι ντόπιοι την ταβέρνα την ξέρουν ως «Ντουάρ». Από το όνομα του ιδιοκτήτη της, Εδουάρδου Αρμακόλα. Ο οποίος είναι επίσης κτηνοτρόφος και χασάπης. Θα τον δείτε να κόβει επιτόπου παϊδάκια και μπριζόλες άμα τη παραγγελία. Ορίτζιναλ χασαποταβέρνα, όχι αστεία. Ολη η οικογένεια στο πόδι. Αλλος στην ταμειακή, άλλος στις παραγγελίες και στα σερβιρίσματα, άλλοι στα τηγάνια και στα κάρβουνα.
Δοκιμάσαμε αρκετά: παϊδάκια προβατίνας, μοσχαρίσιο φιλέτο και μπριζόλες, παϊδάκια χοιρινά και ψαρονέφρι, λουκάνικα. Ολα δικά τους. Τα σερβιρίσματα λαϊκά, σε τσίγκινες πιατέλες, τα ψησίματα όμως χάι στεϊκάδικου της αλλοδαπής. Οπως τα ζητήσαμε. Η νοστιμιά βαθιά, τέτοια που μαρτυρεί καλοζωισμένα, καλοταϊσμένα ζώα. Στη θετική εντύπωση συμβάλλουν τα δικά τους ζαρζαβατικά στις σαλάτες και στα τηγανητά, και τα οικιακά τυράκια τους.
Ο λογαριασμός: 15-20 €/άτομο (με χύμα κρασί).
Η κάβα: Το μόνο αρνητικό η απουσία εμφιαλωμένων κρασιών – κρίμα, γιατί το νησί έχει πλέον επιλογές για όλα τα γούστα. Θα βρείτε χύμα κρασί, μπίρες και αναψυκτικά. Να σας πω τι κάναμε εμείς; Φέραμε το δικό μας εμφιαλωμένο κρασί – τηνιακό παρακαλώ!
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε βράδυ (τους καλοκαιρινούς μήνες).