ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Πλάτανος

From farm to table κρεοφαγία

26.07.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Ο Πλάτανος

From farm to table κρεοφαγία

Η θέση: Στο χωριό Στενή της Τήνου, δίπλα στον Φαλατάδο και τον Κέχρο.

Η ατμόσφαιρα: Το γοητευτικό καλντεριμάκι του χωριού κάτω από τη δροσιά του πλατάνου είναι το σκηνικό. Το βράδυ, ο κόσμος είναι πολύς (καλύτερα να κάνετε κράτηση), η ατμόσφαιρα γλυκιά.


Το φαγητό: Οι ντόπιοι την ταβέρνα την ξέρουν ως «Ντουάρ». Από το όνομα του ιδιοκτήτη της, Εδουάρδου Αρμακόλα. Ο οποίος είναι επίσης κτηνοτρόφος και χασάπης. Θα τον δείτε να κόβει επιτόπου παϊδάκια και μπριζόλες άμα τη παραγγελία. Ορίτζιναλ χασαποταβέρνα, όχι αστεία. Ολη η οικογένεια στο πόδι. Αλλος στην ταμειακή, άλλος στις παραγγελίες και στα σερβιρίσματα, άλλοι στα τηγάνια και στα κάρβουνα.

Δοκιμάσαμε αρκετά: παϊδάκια προβατίνας, μοσχαρίσιο φιλέτο και μπριζόλες, παϊδάκια χοιρινά και ψαρονέφρι, λουκάνικα. Ολα δικά τους. Τα σερβιρίσματα λαϊκά, σε τσίγκινες πιατέλες, τα ψησίματα όμως χάι στεϊκάδικου της αλλοδαπής. Οπως τα ζητήσαμε. Η νοστιμιά βαθιά, τέτοια που μαρτυρεί καλοζωισμένα, καλοταϊσμένα ζώα. Στη θετική εντύπωση συμβάλλουν τα δικά τους ζαρζαβατικά στις σαλάτες και στα τηγανητά, και τα οικιακά τυράκια τους.

Ο λογαριασμός: 15-20 €/άτομο (με χύμα κρασί).

Η κάβα: Το μόνο αρνητικό η απουσία εμφιαλωμένων κρασιών – κρίμα, γιατί το νησί έχει πλέον επιλογές για όλα τα γούστα. Θα βρείτε χύμα κρασί, μπίρες και αναψυκτικά. Να σας πω τι κάναμε εμείς; Φέραμε το δικό μας εμφιαλωμένο κρασί – τηνιακό παρακαλώ!

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε βράδυ (τους καλοκαιρινούς μήνες).

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών