ΕΞΟΔΟΣ

Οινοθήρα: Για σαρδέλες και φρέσκα όστρακα

Ενα Σαββατόβραδο στην Καισαριανή. H περιοχή κρατά ακόμη κάτι από το παλιό της αίσθημα.

20.10.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Οινοθήρα: Για σαρδέλες και φρέσκα όστρακα

Ενα Σαββατόβραδο στην Καισαριανή. H περιοχή κρατά ακόμη κάτι από το παλιό της αίσθημα.

Η θέση: Στην πλατεία πίσω από την εκκλησία, τραπεζάκια έξω ανάμεσα σε δένδρα, το καλοκαίρι και στην γωνία το μαγαζί για τον χειμώνα.


Η ατμόσφαιρα: Απλή και φιλική με ανθρώπους της γειτονιάς και λάτρεις των θαλασσινών μεζέδων.


Το φαγητό: Η Οινοθήκη είναι μεζεδοπωλείο-εστιατόριο με έμφαση στα ψαρικά. Πήραμε λοιπόν ψαρικά για τρεις ανθρώπους και αφήσαμε φαγητό καθώς οι μερίδες είναι μεγάλες: Σαρδέλες στα κάρβουνα σωστά ψημένες και φιλεταρισμένες. Δεν είχε γυαλιστερές και πήραμε κυδώνια ευμεγέθη και φρέσκα. Το χταποδάκι με το μόνιμο πρόβλημα προβρασμένο αλλά ΟΚ. Η ταραμοσαλάτα αρκετά ψωμένια για τα γούστα μου αντιθέτως η μεγάλη φρέσκια σαλάτα δροσερή και με πολλά μυρωδικά. Οι υπόλοιποι μεζέδες συμπαθητικοί. Ηπιαμε κρασί χύμα (ροδίτης, όχι κακό) και μπύρα. Το σέρβις μέτριο από πλευράς ταχύτητος ευγενικό όμως και εξυπηρετικό.


Ο λογαριασμός: Λογικός για θαλασσινά 53 ευρώ οι 3 μας δηλαδή 17,5 ευρώ το άτομο περίπου.

Η κάβα: Η κάβα ιδιαιτέρως περιορισμένη 2-3 εμφιαλωμένα κρασιά μόνο μεταξύ των οποίων 1 καλό σαντορινιό λευκό.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωρες λειτουργίας 12.30 μ.μ. – 12.30 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών