ΕΞΟΔΟΣ

Keld’s

Ενα οικογενειακό «πείραμα» πέτυχε.

02.11.2015
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Ενα οικογενειακό «πείραμα» πέτυχε.

Η θέση: Πάνω στην κεντρική λεωφόρο «Εθνικής Αντιστάσεως» της Καισαριανής, 200m από το μεγάλο πάρκο με την παιδική χαρά όπου μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας να ευχαριστηθούν παιχνίδι. Δίπλα από το πάρκο θα βρείτε και το μεγάλο δημοτικό χώρο στάθμευσης όπου το παρκάρισμα είναι δωρεάν.


Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος του Keld’s είναι καθαρός και φωτεινός. Επικρατεί το ξύλο κι ο φωτισμός που εκπέμπεται από τους μεγάλους γυάλινους γλόμπους, δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα. Ξεχωρίσαμε το μικρό επισκέψιμο κελάρι με τα κρασιά αλλά και τα αναμμένο τζάκι που μας έβαλε για τα καλά στο χειμώνα. Στο μπαρ απέναντι από το τζάκι μπορείτε να απολαύσετε με ησυχία το αλκοολούχο ποτό της αρεσκείας σας.

Για την ιστορία Η μαμά στο γενικό πρόσταγμα, ο γιος στο σέρβις, η κόρη πάνω από τις κατσαρόλες. Αν για κάποιους αυτό αποτελεί σενάριο καταστροφής, για το Keld’s είναι το μυστικό της επιτυχίας. Η Ευγενία, ο Περικλής και η Παναγιώτα, εκτός από οικογένεια, συνθέτουν και μια πολύ σφιχτή ομάδα, μεταφέροντας την καλή μεταξύ τους ατμόσφαιρα, με τα καλαμπούρια και τα πειράγματά τους, και στους θαμώνες του εστιατορίου τους. Το επισκεφθήκαμε μια Τετάρτη, για να δούμε από κοντά το «πείραμα» για το οποίο πολλοί μας είχαν μιλήσει. Τις Τετάρτες, οι ιδιοκτήτες έχουν αποφασίσει οι πελάτες τους, με 10 ευρώ έκαστος, να παραγγέλνουν ό,τι και σε όσες ποσότητες θέλουν (τα ποτά χρεώνονται έξτρα). Ηταν μια βροχερή βραδιά παρ’ όλ’ αυτά, το μαγαζί ήταν γεμάτο.



Το φαγητό: Για να προλάβει τις παραγγελίες, ο Περικλής «έγραφε» χιλιόμετρα, αλλά παρέμενε χαμογελαστός. «Τι να σας φέρω κορίτσια;» είπε, αφήνοντας στο τραπέζι μας δύο σφηνάκια κρασόμελο για το καλωσόρισμα. Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος. Τα μαριναρισμένα φιλέτα ρέγκας με μουστάρδα και άνηθο είναι ο καλύτερος μεζές για το ξεκίνημα. Εξαιρετικά και τα μαυρομάτικα με μπέικον και βινεγκρέτ βαλσαμικού, ενώ τα φουρνιστά ρολάκια μελιτζάνας με θυμάρι και σπιτική σάλτσα ντομάτας ήταν σπιτικά, υπέροχα. Η σαλάτα με μαρούλι και φρεσκοψημένο φιλέτο κοτόπουλου είναι νόστιμη, αλλά -να προειδοποιήσουμε για όσους δεν την προτιμούν- έχει μαγιονέζα. Το χοιρινό λεμονάτο με γραβιέρα στο πήλινο ήταν ό,τι έπρεπε για τη δροσερή νύχτα, ενώ πληθωρικά -και χιτ του μαγαζιού- είναι τα ριγκατόνι με χοιρινά φιλετάκια, μπρόκολο και παρμεζάνα. Το Keld’s έχει γίνει στέκι και φεύγοντας ξέρεις γιατί…

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 10 – 20 € κατά άτομο.

Η κάβα: Θα βρείτε καλές επιλογές σε κρασί και μπίρα από τον ελληνικό αμπελώνα για να συνοδεύσετε το φαγητό σας. Τις εντυπώσεις όμως κερδίζουν τα χειροποίητα οινόμελο και κρασόμελο που φτιάχνει μόνη της η Παναγιώτα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά. Τρίτη – Παρασκευή 20.00 μ.μ – 01.00 π.μ. Σάββατο 13.00 μ.μ. – 01.00 π.μ. Κυριακή 13.00 μ.μ – 00.00 π.μ. Το Σ/Κ από τις 11.00 π.μ. και μετά, μπορείτε να το επισκεφθείτε και για καφέ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών