ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Όμικρον: Με έμπνευση από την Κέρκυρα

Γευστικές εκπλήξεις αλλά και πιάτα που επιδέχονται βελτίωση στο μενού του σεφ Μίλτου Αρμένη.

08.12.2017| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Όμικρον: Με έμπνευση από την Κέρκυρα

Γευστικές εκπλήξεις αλλά και πιάτα που επιδέχονται βελτίωση στο μενού του σεφ Μίλτου Αρμένη.

Η θέση: Στη Νέα Ερυθραία, κοντά στην Εθνική Οδό και δίπλα στη λεωφόρο Τατοΐου. Εύκολο πάρκινγκ όλες τις ώρες.

Η ατμόσφαιρα: Στο εντυπωσιακό κτίριο με τον μεγάλο κήπο φιλοξενείται το εστιατόριο Όμικρον. Χωρίζεται σε δύο επίπεδα και ο χώρος είναι σικάτος και μεγαλοπρεπής. Χαμηλή μουσική, ψιθυριστές κουβέντες, καλοντυμένος κόσμος.

Το φαγητό: Δοκιμάσαμε το καινούργιο μενού του κοσμογυρισμένου σεφ Μίλτου Αρμένη στον ντελικάτο χώρο του «Όμικρον». Κάποια πιάτα τα βρήκαμε μέτρια και με κάποια ξετρελαθήκαμε. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το ταρτάρ καραβίδας Χαλκίδας με εσπεριδοειδή και σορμπέ από πορτοκάλι με πράσο και, φυσικά, το πιάτο που έχει γίνει ήδη διάσημο, το ντάμπλινγκ παστιτσάδας κοκόρου με κρέμα γραβιέρας. Ο σεφ εμπνέεται από τα χρόνια που έζησε στην Κέρκυρα και φτιάχνει με παραδοσιακά υλικά κάτι καινούργιο: όλα τα αρώματα του κορφιάτικου κοκκινιστού είναι εδώ, αλλά το ντάμπλινγκ και η κρέμα τυριού απογειώνουν τη γεύση. Από την άλλη, η σουπιά με το μελάνι της ήταν ένα πιάτο μάλλον αδιάφορο γευστικά και χωρίς εντάσεις. Γενικά, ωραίες ιδέες, αλλά φαίνεται ότι το μενού είναι λίγο άνισο και θέλει «στρώσιμο».

Ο λογαριασμός: 35-45 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Εκτεταμένη λίστα κρασιών με καλές επιλογές και από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά πλην Δευτέρας, 13.00-01.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών