ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πανερυθραϊκός: Πρώτη εθνική στο σουβλάκι

Εδώ και 47 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία!

25.01.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Πανερυθραϊκός: Πρώτη εθνική στο σουβλάκι

Εδώ και 47 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία!

Η θέση: Σε μια συνοικία της Νέας Ερυθραίας, δε το πιάνει το μάτι σου, γι’ αυτό δώσε προσοχή. Ίσως υποψιαστείς από το λαϊκό προσκύνημα που γίνεται τις ώρες αιχμής.

Η ατμόσφαιρα: Σουβλατζίδικο τελεία και παύλα. Μαγαζί που ευφραίνει γευστικά και οικεία, τους κατοίκους Βορείων Προαστίων (κι όχι μόνο) τα 47 ολόκληρα χρόνια, που λειτουργεί από την οικογένεια Μαραζιώτη.  Ο χώρος δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, πιο απλός δεν γίνεται. Σουβλάκι παίρνετε και για το σπίτι, όμως η cult ατμόσφαιρα έχει άλλη χάρη. Παρέες πιτσιρικάδων και χίπστερς, μεσήλικες και παλιές καραβάνες στα τραπέζια του.

Το φαγητό: Έχει σέρβις ταχύτατο κι αποτελεσματικότατο – one man show, καθώς ο ένας και μοναδικός σερβιτόρος έχει φτερά στα πόδια – ότι ζητήσετε θα το έχετε άμεσα χωρίς πολλές κουβέντες. Το κατάστημα σερβίρει τα εξής: πατάτες τηγανιτές, φρέσκες, δικές τους, νόστιμες αν κι ελαφρώς λαδερότερες από το επιθυμητό, φέτα αρτυμένη με πολύ καλό αρωματικό ελαιόλαδο και ξερή ρίγανη, σαλάτα με ντομάτα ροδοκόκκκινη κομμένη χονδρό κονκασέ ανάκατη με λεπτές φετούλες κρεμμυδιού και μαϊντανό (το αυτόν μπαίνει και στο σουβλάκι) και τέλος χοιρινό καλαμάκι από καλοδιαλεγμένο κρέας, αμαρινάριστο, με το λιπάκι του, πεντανόστιμο.

Το παραγγέλνετε σε μερίδα, με πίτες κομμένες στο πλάι μαζί με το προαναφερθέν μίγμα με ντοματούλες ή το ζητάτε σε τυλιχτό (το οποίο και προτείνω για την αριστουργηματική ανταλλαγή γεύσεων που συντελείται στα εντός του). Ένα τυλιχτό δεν τρώει ούτε ο διαιτούντας. Παλαιού τύπου σουβλάκι, πασπαλισμένο με πάπρικα και μικρούτσικο, με πίτα καλολαδωμένη – όσο πρέπει. Τζατζίκια και πατάτες είναι οφσάιντ. Σοφά μελετημένες αναλογίες, από τα καλύτερα του λεκανοπεδίου. Προσοχή στάζει!     

Ο λογαριασμός: Σουβλάκι τυλιχτό ή καλαμάκι με πίτες 2,20

Η κάβα: Προσπεράστε το χύμα κρασί και προτιμήστε μια μπίρα.

Περισσότερες πληροφορίες: Καθημερινά 6 με 12, κλειστά τη Κυριακή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών