ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ουζερί του Λάκη

Μυρίζει θάλασσα στην πλατεία Βικτωρίας.

07.01.2015| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Ουζερί του Λάκη

Μυρίζει θάλασσα στην πλατεία Βικτωρίας.

Η θέση: Στο τέρμα του πεζόδρομου της Ελπίδος δίπλα στην πλατεία Βικτωρίας, όπου βρίσκεται και ο σταθμός του ηλεκτρικού.

Η ατμόσφαιρα: Είναι χρόνια μαγαζί και ο ιδιοκτήτης του σερβίρει με συνέπεια και χαμηλούς τόνους φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, νόστιμα μαγειρευτά, σαλάτες, ρακή από την Κρήτη. Θα σας υποδεχτεί με το που θα μπείτε, θα σας προτρέψει να δείτε τα ψάρια στη βιτρίνα και μετά θα σας φροντίσει. Συχνά θα σας συμβουλεύσει ακόμη και να αφαιρέσετε πιάτα αν νομίζει ότι είναι πολλά ή θα σας προτείνει τις σπεσιαλιτέ που δεν πρέπει να προσπέρασετε.

Το φαγητό: Η τηγανητή πεσκανδρίτσα είναι σκέτο λουκούμι και από επιδέξιο χέρι στο τηγάνι, το ελαφρώς καυτερό αχνιστό σαλάχι νοστιμότατο, ο γόνος καλαμαριού με φρέσκο κρεμμύδι, πράσο και καυτερή πιπεριά εξαιρετικός μεζές, όπως και ο γαύρος μαρινάτος. Δεν δοκιμάσαμε τα μακαρόνια με το μελάνι σουπιάς και το μετανιώσαμε όταν τα είδαμε στο διπλανό τραπέζι, αλλά είχαμε ήδη τελειώσει το φαγητό μας. Πλάι στα ψάρια και στους μεζέδες βάλτε τις ωραίες σαλάτες (εμείς προτιμήσαμε μια σαλάτα βραστών λαχανικών), τη ρακή, την ποιοτική μουσική υπόκρουση και έχετε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο σε ένα λίγο cult και πολύ αυθεντικό ουζερί του κέντρου.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών διαθέτει 7 ελληνικές ετικέτες καθώς και χύμα κρασί. Πολλές οι επιλογές στο ούζο, ενώ το τσίπουρο είναι από τα Γιάννενα και η ρακή από την Κρήτη.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά κάθε μέρα από τις 11:00 π.μ. έως τη 01:00 π.μ. και τις Κυριακές ως τις 18:00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών