ΜΑΓΑΖΙΑ

Το µανάβικο του κ. Πούλου

Ένα ολοζώντανο μανάβικο στην Πλατεία Βικτωρίας.

27.08.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Το µανάβικο του κ. Πούλου

Ένα ολοζώντανο μανάβικο στην Πλατεία Βικτωρίας.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Ο λόγος που ο κ. Γιάννης Πούλος, μανάβης στην πλατεία Βικτωρίας, είναι δημοφιλής στην παλιά αθηναϊκή γειτονιά είναι διότι έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να καλωσορίζει τους πελάτες του και να τους «συνοδεύει» ενόσω διαλέγουν φρούτα και ζαρζαβατικά: «Φωνές, χρώματα, της λαϊκής μυρωδιές, τσάντες, τελάρα, πάγκοι, ζυγαριές, Κρήτης κηπευτικά, πορτοκάλια ζουμερά…». Τρεις στίχοι ανάμεσα σε πολλούς, παιχνίδια με τις λέξεις που καυτηριάζουν την καθημερινότητα, δάνεια από τις δύο ποιητικές συλλογές που έχει εκδώσει.

Τι ψωνίζουμε: Στο μανάβικο, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο για περισσότερα από 70 χρόνια, κληρονομιά από τον πατέρα του, βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, φρέσκο κόλιανδρο, καυτερές πιπεριές, σταμναγκάθι και μπανάνες από την Κρήτη, και ακόμη αγκινάρες από τα Ίρια και τις μελιτζανιές εξαδέλφες τους από τη Λακωνία. Δοκίμασα νόστιμα σπαράγγια από τον Έβρο, ζουμερές φράουλες Μανωλάδος, κι αν του το ζητήσουμε θα φέρει ό,τι άλλο απαιτούν οι κατσαρόλες μας. Στα ράφια και τα σακιά θα βρούμε και χύμα όσπρια από τα Φάρσαλα, ελιές Χαλκιδικής και Καλαμών, παξιμάδια Λήμνου, κ.ά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT